Hoppa till huvudinnehåll

Kimitoön, Salo och Forststyrelsen får turismpengar

Vågor färgas rosa då de slår mot en klippa i solnedgången.
Vågor färgas rosa då de slår mot en klippa i solnedgången. Bild: Yle/Linus Hoffman Solnedgång,Enskär,Bottenhavets nationalpark,Bottenhavet,Skärgård

Kimitoön, Salo och Forststyrelsen får nästan tvåhundratusen euro för satsningar på turism. Pengarna betalas ut inom ramen för Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland.

Pengarna kommer bland annat att användas till att anställa tre personer som ska jobba med att hjälpa hugade företag i regionen att skapa produkter som intresserar turister. En av personerna kommer att jobba vid turismenheten i Kimito.

Salo och Kimitoön har också tidigare samarbetat kring turism och gemensamma resurser på att locka internationella turister till området. Ett stort problem då det gäller utländska resenärer är ändå att det många gånger saknas färdiga helheter med aktiviteter, logi och så vidare.

Den sammanlagda summan på 232 705 euro består till 80% av stöd och till 20% av kommunernas och Forststyrelsens egna pengar. Salo stads näringslivsföretag, Yrityssalo, håller i trådarna för det två år långa projektet.

Texten har kompletterats med uppgiften om att en av de personer som anställs inom ramen för projektet, kommer att jobba i Kimito. (11.1 kl 10:24)

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland