Hoppa till huvudinnehåll

Kvinna förskingrade över 16 000 euro från sin arbetsplats

Österbottens tingsrätt
Österbottens tingsrätt Bild: Yle/Roger Källman österbottens tingsrätt

En kvinna från Laihela dömdes till ett sex månader långt villkorligt fängelsestraff för grov förskingring och förfalskning.

Kvinnan hade mellan åren 2010 och 2014 sammanlagt förskingrat 16 480 euro från det varuhus hon jobbade på i Laihela.

Hon hade slagit in falska returkoder i kassan, så att det skulle se ut som om kunder hade returnerat varor och att hon tagit emot pengarna. I verkligheten hade inga varor returnerats och kvinnan tog i stället ut motsvarande summor ur kassan och stoppade dem i egen ficka.

Kvinnan erkände brottet och tingsrätten dömde henne till sex månader villkorligt fängelse. Dessutom dömdes hon att betala tillbaka den summa hon förskingrat samt ersätta varuhuset för deras rättegångskostnader.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten