Hoppa till huvudinnehåll

Bilist misstänks ha kört drogpåverkad på Alskatvägen

Arkivbild. Polisbil i Vasa. Bild: Yle/Joni Kyheröinen polis,polisbil,polisbil i vasa,polisen,vasa,österbotten,österbottens polisinrättning

Under onsdagsnattens trafikövervakning stannade polisen en bilist som misstänks ha kört under påverkan av narkotika.

På onsdagsnatten kl 01.45 stannade en polispatrull en personbil på Alskatvägen i Vasa. Bilisten som var en kvinna född 1993 misstänks för rattfylleri. Snabbdrogtestet gav ett positivt resultat, och polisen misttänker alltså att kvinnan har kört bilen under påverkan av droger.

 • Kommunikationsverket föreslår maxpris för tre operatörers bredband

  Operatör: Konsumentpriset sjunker knappast

  Kommunikationsverket säger att fibermarknaden inte har utvecklats på grund av att grossistpriserna är för höga. Verket föreslår nu maximipriser för marknadsledarna Elisas, Telia Soneras och DNA:s bredband för att få ökad konkurrens i fibernäten.

 • Syriska flyktingläget hotar bli permanent i Mellanöstern – FN bad om miljarder i Helsingfors

  Syrierna hotar hamna i samma position som palestinierna.

  Inbördeskriget i Syrien har nu pågått lika länge som hela andra världskriget. FN bad under en konferens i Helsingfors om 4,3 miljarder euro för att hjälpa syriska flyktingar både i hemlandet och i de länder som tar emot flest flyktingar. Samtidigt finns det en risk att de syriska flyktingarna blir ett permanent inslag i Mellanöstern, precis som de palestinska flyktingarna.

 • Tyskt bakslag – Freund missar VM

  Freund skadade sig under ett träningspass i Oberstdorf.

  Severin Freund har skadat sitt högra knä och måste opereras. Tysken kan därmed inte försvara sitt VM-guld i den stora backen i Lahtis.

 • Lista: Här har regeringen backat

  Flera förslag har tagits tillbaka.

  Regeringen Sipilä har tvingats till reträtt flera gånger under sin tid vid makten. Det har bland annat handlat om att besluten varit i konflikt med grundlagen. Reträtt blev nödvändigt till exempel i samband med pensionärernas bostadsbidrag, tvångslagarna på arbetsmarknaden, förvaltarregistret som kunde gömma ägarnas identitet, högre dagvårdsavgifter och sämre äldreomsorg.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten