Hoppa till huvudinnehåll

Mitt Yle är en plattform för din förening

Ekenäs simhall
Ekenäs simhall Bild: YLE/Bubi Asplund ekenäs simhall,Ekenäs

Idén med “Mitt Yle - Idrott i Västnyland” är att ge alla fantastiska idrottare, såväl unga som äldre, en ny form av synlighet.

Föreningar har sina egna webbsidor eller till exempel Facebook-grupper och bra så. Ändå är det mest de egna föreningsmedlemmarna som följer med vad som publiceras.

Yle Västnyland hoppas att föreningar genom “Mitt Yle - Idrott i Västnyland” ska nå ut till en bredare publik.

Många nya ögonpar

Yle Västnylands webb har flera tiotusentals läsare varje vecka. Genom att bidra med texter och bilder om framgångar och händelser i just din förening kan många fler få veta vad som är på gång eller till exempel vem eller vilket lag som har klarat sig bra.

Hurja Piruettis dansare poserar för en gruppbild med pokaler i mitten.
Hurja Piruettis dansare poserar för en gruppbild med pokaler i mitten. Bild: Christopher Senn hurja piruettis dansare,dans,Raseborg,Västnyland

Yle Västnyland tillsammans med Yle Sporten bevakar en hel del sport. Många nyheter om lokal sport lyfts också fram såväl på webben som i radiosändningarna.

Mer tillsammans

Det finns också helt tydligt ett enormt intresse för lokal idrott. Ändå har varken Yle Sporten eller Yle Västnyland resurser nog för att bevaka alla grenar på alla nivåer.

Tyvärr räcker inte krafterna heller till för att ge till exempel juniorerna den synlighet som de är värda. Med “Mitt Yle - Idrott i Västnyland” hoppas vi kunna ge er en helt ny publik och en större synlighet.

Som nyheter

Era texter och bilder publiceras på svenska.yle.fi/vastnyland. De kommer att se ut ungefär som vanliga webb-nyheter. Vi kommer helt säkert också att nämna en del av bidragen i radiosändningarna. Kan hända ringer vi också upp och intervjuar någon som har klarat sig bra.

Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Fyll i formuläret för att delta

Registerbeskrivning

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • EIF/Akademi förlorade mot serieledaren

  Ekenäslaget fick ge sig i Bocksbacka i Helsingfors.

  Ekenäs IF:s akademilag i fotboll spelade på fredag kväll (11.8) en bortamatch i herrarnas division 3, zon 1 mot serieledaren Atlantis FC. I denna match var det endast att erkänna att motståndaren var bättre.

 • EIF/Akademi fortsätter att vinna

  Hans Honkasalo och Simon Lindhom nätade för EIF/Akademi.

  EIF:s akademilag spelade på torsdag kväll en hemmamatch i herrarnas division 3, zon 1 mot Club Latino Espanol (CLE) från Helsingfors. Akademilaget fortsätter att vinna, då slutresultatet också i denna match blev en vinst 2-0 (1-0).

 • Förlust för EIF:s damlag i fotboll

  EIF förlorade mot Tikka i Esbo med 3-1.

  EIF:s damlag förlorade gårdagens match mot Tikka i Esbo med 3-1. Detta var första matchen i höstens serie där de tre bästa i gruppen av tolv lag slåss om avancemang till spel i division III nästa säsong.

 • John Antell vann Generalens pokal i Sea Horse Week i Hangö

  Över 2000 personer på plats under nästsista tävlingsdagen.

  Husön ratsastajats John Antell (Osaka Hästak) vann Generalens pokal i Sea Horse Week på lördag eftermiddag. Eftersom SeaHorse Week är en del av Finland 100 jubileumsårets programutbud tävlades till dess ära i år första gången i Hangö om Generalens pokal (Kenraalin malja).

 • EIF/Akademi inledde höstsäsongen med en seger

  Sakpa Kouame segerskytt för Ekenäslaget.

  EIF:s akademilag mötte på torsdag kväll (27.7) Malmin Ponnistajat på en gräsplan i Nedre-Malm i Helsingfors. Akademilaget spelar i herrarnas division 3, zon 1.

 • Torsdagen var den livligaste dagen i Sea Horse Week

  Delad seger för Billnäs Jessica Aminoff i Prix de Equsana.

  Solen sken på torsdagen i Hangö, när den livligaste dagen under SeaHorse Week gick av stapeln, med 332 ekipage på banan. Arrangörerna uppskattar att publiken var större än på onsdagen, cirka 900 personer såg tävlingarna.

 • IF Raseborg bästa förening i mångkamp

  Raseborgsjuniorerna kammade hem 14 medaljer i Pargas.

  IF Raseborgs unga idrottare gjorde igen mycket väl ifrån sig då andra delen av distriktsmästerskapen i mångkamp för F/P 9-13 arrangerades i Pargas på tisdagen (25.7).

 • FC HIK B17 obesegrat i våromgången

  Seger mot NUPS trots trögt spel.

  På tisdagskvällen (20.6) mötte FC HIK, som fått ihop 24 poäng och hade sitt avancemang redan klart, NUPS från Nummela som låg nästsist i tabellen på tre poäng.

 • EIF:s juniorlag deltar i Alandia cup

  Fotbollsfest på Åland för 11-åringar.

  En av de mest traditionella turneringarna för 11-åringar spelas just nu på Åland, nämligen Alandia cup.

 • Tuffa matcher för EIF:s juniorlag i Örebrocupen

  EIF deltar med fem lag i cupen.

  Örebrocupen är en av de största och äldsta fotbollscuperna i Sverige med runt 400 deltagande lag. Från Ekenäs IF deltar pojkar 03, flickor 03, pojkar 04 och pojkar 05. Pojkar 05 deltar med två lag.