Hoppa till huvudinnehåll

Mitt Yle är en plattform för din förening

Ekenäs simhall
Ekenäs simhall Bild: YLE/Bubi Asplund ekenäs simhall,Ekenäs

Idén med “Mitt Yle - Idrott i Västnyland” är att ge alla fantastiska idrottare, såväl unga som äldre, en ny form av synlighet.

Föreningar har sina egna webbsidor eller till exempel Facebook-grupper och bra så. Ändå är det mest de egna föreningsmedlemmarna som följer med vad som publiceras.

Yle Västnyland hoppas att föreningar genom “Mitt Yle - Idrott i Västnyland” ska nå ut till en bredare publik.

Många nya ögonpar

Yle Västnylands webb har flera tiotusentals läsare varje vecka. Genom att bidra med texter och bilder om framgångar och händelser i just din förening kan många fler få veta vad som är på gång eller till exempel vem eller vilket lag som har klarat sig bra.

Hurja Piruettis dansare poserar för en gruppbild med pokaler i mitten.
Hurja Piruettis dansare poserar för en gruppbild med pokaler i mitten. Bild: Christopher Senn hurja piruettis dansare,dans,Raseborg,Västnyland

Yle Västnyland tillsammans med Yle Sporten bevakar en hel del sport. Många nyheter om lokal sport lyfts också fram såväl på webben som i radiosändningarna.

Mer tillsammans

Det finns också helt tydligt ett enormt intresse för lokal idrott. Ändå har varken Yle Sporten eller Yle Västnyland resurser nog för att bevaka alla grenar på alla nivåer.

Tyvärr räcker inte krafterna heller till för att ge till exempel juniorerna den synlighet som de är värda. Med “Mitt Yle - Idrott i Västnyland” hoppas vi kunna ge er en helt ny publik och en större synlighet.

Som nyheter

Era texter och bilder publiceras på svenska.yle.fi/vastnyland. De kommer att se ut ungefär som vanliga webb-nyheter. Vi kommer helt säkert också att nämna en del av bidragen i radiosändningarna. Kan hända ringer vi också upp och intervjuar någon som har klarat sig bra.

Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.