Hoppa till huvudinnehåll

Ny musikal på Wasa Teater i höst

Arkivbild. Wasa teater Bild: YLE/Mira Myllyniemi wasa teater,österbotten

Under självständighetsåret kommer Wasa Teater att lyfta fram olika influenser som format Finland. Ett av inslagen är en musikal som driver med Ikea.

Musikalen Ingvar! hyllar och driver bland annat med den svenska självbilden och med Ingvar Kamprads livsverk, Ikea. Uppsättningen kommer att innehålla skådesspelare från Sverige och Norge, men även teaterns egna skådesspelare.

Musikalen beskrivs som en satirisk betraktelse av ett kapitalistiskt samhälle där konsumtionen ersätter religionen och andligheten.

- Föreställningen är genomkomponerad, fartfylld, rolig och kommer ha ett högt tempo med mycket rörelse och dans, säger regissören Markus Virta.

Virta har tidigare regisserat föreställningen Ingvar! i Sundsvall i Sverige. Då arbetade han sida vid sida med scenografen Lotta Nilsson, som även deltar i produktionen i Vasa.

I rollerna finns gästerna Erik-André Hvidsten, Anna-Maria Hallgarn, Thomas Lundin och musikerna Saara Lehtonen och Richard Mitts.

Av Wasa Teaters egna skådesspelare deltar Johan Aspelin, Markus Lytts, Tove Qvickström och Maria Udd.

Pjäsen har premiär den 9 september.

 • Simon Nygård från Vasa lever modelivet på Instagram

  Simon Nygård satsar på Instagram.

  För att lyckas på Instagram måste du nischa dig, och ha ett intressant liv att visa upp. Simon Nygård lämnade Vasa för ett internationellt modeliv och har samlat på sig många följare på Instagram.

 • Solen nästa för Nasa

  Solar Probe Plus blir vårt första besök till en stjärna.

  Solen är den enda regionen i solsystemet som hittills är outforskad av rymdsonder från jorden. Men nästa år ska det bli en ändring på den saken då Nasas rymdsond Solar Probe Plus styr kosan mot vår kära stjärna.

Läs också

 • IS-appar: Barn ska räkna stormgevär

  Tyskland varnar för propaganda riktad till barn.

  I Tyskland varnar barnskyddsorganisationer för att islamister har börjat använda sig av olika dator- och telefonappar för att indoktrinera barn. Apparna som ska få barnen att lära sig bokstäver och siffror är samtidigt reklam och propaganda för terrororganisationen Islamiska staten.

 • Frihet är att vara oälskad

  Ida Henrikson träffar författaren Tone Schunnesson.

  I veckans avsnitt av bokpodden Hietanen & Henrikson har Henrikson läst om droger, framgångsförakt och marxism i Tone Schunnessons roman Tripprapporter och träffat författaren i Stockholm.

Nyligen publicerat - Österbotten

 • Simon Nygård från Vasa lever modelivet på Instagram

  Simon Nygård satsar på Instagram.

  För att lyckas på Instagram måste du nischa dig, och ha ett intressant liv att visa upp. Simon Nygård lämnade Vasa för ett internationellt modeliv och har samlat på sig många följare på Instagram.

 • Inbrott i Vasa och Ilmajoki

  Polisen ber om tips.

  Under veckoslutet har det varit inbrott i egnahemshus och polisen misstänker att det handlar om samma gärningsman. De tar emot tips.

 • Lillkyroborna vill ha mer närservice

  Hälsovården har samtidigt blivit bättre.

  Enligt en enkät som har gjorts bland Lillkyroborna är man i regel nöjda med de investeringar som har gjorts av staden, men man önskar mer närservice och bättre trafikförbindelser.