Hoppa till huvudinnehåll

Ny musikal på Wasa Teater i höst

Arkivbild. Wasa teater Bild: YLE/Mira Myllyniemi wasa teater,österbotten

Under självständighetsåret kommer Wasa Teater att lyfta fram olika influenser som format Finland. Ett av inslagen är en musikal som driver med Ikea.

Musikalen Ingvar! hyllar och driver bland annat med den svenska självbilden och med Ingvar Kamprads livsverk, Ikea. Uppsättningen kommer att innehålla skådesspelare från Sverige och Norge, men även teaterns egna skådesspelare.

Musikalen beskrivs som en satirisk betraktelse av ett kapitalistiskt samhälle där konsumtionen ersätter religionen och andligheten.

- Föreställningen är genomkomponerad, fartfylld, rolig och kommer ha ett högt tempo med mycket rörelse och dans, säger regissören Markus Virta.

Virta har tidigare regisserat föreställningen Ingvar! i Sundsvall i Sverige. Då arbetade han sida vid sida med scenografen Lotta Nilsson, som även deltar i produktionen i Vasa.

I rollerna finns gästerna Erik-André Hvidsten, Anna-Maria Hallgarn, Thomas Lundin och musikerna Saara Lehtonen och Richard Mitts.

Av Wasa Teaters egna skådesspelare deltar Johan Aspelin, Markus Lytts, Tove Qvickström och Maria Udd.

Pjäsen har premiär den 9 september.

  • Ny chans för Laukkanen i Falun – vill delta i två VM

    Mari Laukkanen siktar mot hemma-VM i Lahtis.

    Skidskytten Mari Laukkanen finns med då världscupen på skidor fortsätter i Sverige. Laukkanen jagar en VM-biljett till Lahtis i lördagens sprint som avgörs med fri skidteknik.

  • Äventyr kräver rejäla doningar

    Kolla in äventyraren Patrick "Pata" Degermans prylgrotta!

    Ska du åka till Antarktis, Grönland eller Tonga så behöver du prylar. Massvis med prylar. Och det ska vara rejäla doningar! Följ med på en exklusiv visit i upptäcktsresanden Patrick "Pata" Degermans förråd i Helsingfors.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten