Hoppa till huvudinnehåll

Ödmjuk Puljujärvi: Jag kommer att göra allt för att återvända till NHL

Jesse Puljujärvi.
Jesse Puljujärvi hoppas snart kunna återvända till Edmonton. Jesse Puljujärvi. Bild: AFP / Lehtikuva Edmonton Oilers,ishockey,Jesse Puljujärvi,NHL

Jesse Puljujärvis debutsäsong i Nordamerika har inte varit någon dans på rosor. Nu vill finländaren hitta den rätta känslan i AHL-laget Bakersfield Condors.

Efter 28 matcher som resulterade i saldot 1+7 fick Jesse Puljujärvi packa sina väskor och flytta från NHL-laget Edmonton till Bakersfield och farmligan AHL.

I en intervju med Yle Urheilu medger den 18-åriga finländaren att självförtroendet inte har varit på topp då han fått sparsamt med speltid.

– Jag har inte klarat av att prestera på den nivån som krävs. Jag har inte ännu riktigt hittat den rätta känslan vilket försvårat mitt genombrott i NHL, säger Puljärvi efter den första matchen för Bakersfield.

– Jag reagerade positivt på nyheten att jag flyttar till AHL. Nu får jag spela och får mer ansvar vilket är det viktigaste, fortsätter Puljujärvi som stod för en assist då hans Bakersfield Condors slog San Antonio Rampage med 5–2.

Hoppa över Twitterpostning

AHL ger mer utrymme för träning

Jesse Puljujärvi reserverades förra sommaren som den fjärde spelaren i den första omgången. 18-åringen insåg under hösten att han inte ännu har alla egenskaperna som krävs för att klara sig i världens tuffaste hockeyliga.

– NHL är en otroligt tuff liga där det gäller att vara närvarande i varje byte. Stundvis hängde jag med riktigt bra, men jag måste bli jämnare i mitt spel. Jag behöver också mer styrka, understryker Puljujärvi.

I AHL tillåter spelschemat lite mer tid för träning vilket borde gynna finländaren som förra säsongen stod för saldot 13+15 i Kärpät. Hur länge Puljujärvi stannar i Bakersfield som ligger 180 kilometer norr om Los Angeles är oklart. Det viktigaste är att han igen hittar formen och självförtroendet.

– Det gäller bara att spela så bra jag kan och ha tålamod. Nu blir det här ännu bra, avslutar Puljujärvi som är lagkompis med Jere Sallinen i Bakersfield.

Puljujärvis och Sallinens Condors hör inte till topplagen i AHL. Klubben har samlat 31 poäng på sina 30 matcher och ligger näst sist i sin division.

 • Klocka på skolvägg i rödtegel.

  Beslut om svenska skolnätet i Esbo skjuts upp

  En invånarkväll skulle ordnas på onsdag, men den inhiberas.

  Beslutet om framtiden för det svenska skolnätet i Esbo skjuts upp. Planen var att ordna en invånarkväll om skolnätet på onsdag, men nu meddelar Svenska bildningstjänster att invånarvkällen är inhiberad.

 • Snö på strandgräset.

  Snöfall på kommande - håll vinterdäcken på

  Ingen vår under de närmaste dagarna.

  Snöslask och snöfall gör vägarna opålitliga under de närmaste dagarna. Väglaget är dåligt natten till tisdag i Egentliga Finland, Nyland och Egentliga Tavastland på grund av snöfall och snöblandat regn.

 • lunchportion med potatis och köttfärssås

  Pargasstyrelsen remitterade förslag om att låta Arkea ta över kosthållet

  Pargasstyrelsen remitterade förslag om stadens kosthållning.

  Stadsstyrelsen i Pargas remitterade enhälligt förslaget om huruvida bolaget Arkea tar över kosthållet i staden från och med augusti. Det blir nya fullmäktige som får sista ordet i frågan, säger styrelseordförande Mikael Holmberg (SFP).

Läs också

Nyligen publicerat - Sport