Hoppa till huvudinnehåll

Ödmjuk Puljujärvi: Jag kommer att göra allt för att återvända till NHL

Jesse Puljujärvi hoppas snart kunna återvända till Edmonton. Jesse Puljujärvi. Bild: AFP / Lehtikuva Edmonton Oilers,ishockey,Jesse Puljujärvi,NHL

Jesse Puljujärvis debutsäsong i Nordamerika har inte varit någon dans på rosor. Nu vill finländaren hitta den rätta känslan i AHL-laget Bakersfield Condors.

Efter 28 matcher som resulterade i saldot 1+7 fick Jesse Puljujärvi packa sina väskor och flytta från NHL-laget Edmonton till Bakersfield och farmligan AHL.

I en intervju med Yle Urheilu medger den 18-åriga finländaren att självförtroendet inte har varit på topp då han fått sparsamt med speltid.

– Jag har inte klarat av att prestera på den nivån som krävs. Jag har inte ännu riktigt hittat den rätta känslan vilket försvårat mitt genombrott i NHL, säger Puljärvi efter den första matchen för Bakersfield.

– Jag reagerade positivt på nyheten att jag flyttar till AHL. Nu får jag spela och får mer ansvar vilket är det viktigaste, fortsätter Puljujärvi som stod för en assist då hans Bakersfield Condors slog San Antonio Rampage med 5–2.

Hoppa över Twitterpostning

AHL ger mer utrymme för träning

Jesse Puljujärvi reserverades förra sommaren som den fjärde spelaren i den första omgången. 18-åringen insåg under hösten att han inte ännu har alla egenskaperna som krävs för att klara sig i världens tuffaste hockeyliga.

– NHL är en otroligt tuff liga där det gäller att vara närvarande i varje byte. Stundvis hängde jag med riktigt bra, men jag måste bli jämnare i mitt spel. Jag behöver också mer styrka, understryker Puljujärvi.

I AHL tillåter spelschemat lite mer tid för träning vilket borde gynna finländaren som förra säsongen stod för saldot 13+15 i Kärpät. Hur länge Puljujärvi stannar i Bakersfield som ligger 180 kilometer norr om Los Angeles är oklart. Det viktigaste är att han igen hittar formen och självförtroendet.

– Det gäller bara att spela så bra jag kan och ha tålamod. Nu blir det här ännu bra, avslutar Puljujärvi som är lagkompis med Jere Sallinen i Bakersfield.

Puljujärvis och Sallinens Condors hör inte till topplagen i AHL. Klubben har samlat 31 poäng på sina 30 matcher och ligger näst sist i sin division.

 • Fler åker med Föli

  Antalet resor har ökat med 5,6 procent.

  Förra året gjordes 25,7 miljoner resor i Åboregionens Föli-kollektivtrafik. Det här meddelar Finlands Lokaltrafikförening (LTF).

 • Skolplanerna i Ingå tar ett steg fram och två tillbaka

  Behovsutredningen för Kyrkfjärdens skola saknade det mesta.

  Ingå kommun tyckte sig ha utrett vilka rum som behövs när Kyrkfjärdens skola ska renoveras och byggas ut. Men utredningen var alltför klen och saknade alla kostnadsberäkningar.

 • Biskoparna godkänner inga homovigslar

  Det blir påföljder för präster som bryter regler.

  Biskoparna inom Finlands evangelisk-lutherska kyrka är entydiga; det är inte tillåtet för präster att viga samkönade par. Yle har gjort en enkät bland de lutherska biskoparna.

Läs också

 • IS-appar: Barn ska räkna stormgevär

  Tyskland varnar för propaganda riktad till barn.

  I Tyskland varnar barnskyddsorganisationer för att islamister har börjat använda sig av olika dator- och telefonappar för att indoktrinera barn. Apparna som ska få barnen att lära sig bokstäver och siffror är samtidigt reklam och propaganda för terrororganisationen Islamiska staten.

 • Frihet är att vara oälskad

  Ida Henrikson träffar författaren Tone Schunnesson.

  I veckans avsnitt av bokpodden Hietanen & Henrikson har Henrikson läst om droger, framgångsförakt och marxism i Tone Schunnessons roman Tripprapporter och träffat författaren i Stockholm.

Nyligen publicerat - Sport