Hoppa till huvudinnehåll

Ödmjuk Puljujärvi: Jag kommer att göra allt för att återvända till NHL

Jesse Puljujärvi hoppas snart kunna återvända till Edmonton. Jesse Puljujärvi. Bild: AFP / Lehtikuva Edmonton Oilers,ishockey,Jesse Puljujärvi,NHL

Jesse Puljujärvis debutsäsong i Nordamerika har inte varit någon dans på rosor. Nu vill finländaren hitta den rätta känslan i AHL-laget Bakersfield Condors.

Efter 28 matcher som resulterade i saldot 1+7 fick Jesse Puljujärvi packa sina väskor och flytta från NHL-laget Edmonton till Bakersfield och farmligan AHL.

I en intervju med Yle Urheilu medger den 18-åriga finländaren att självförtroendet inte har varit på topp då han fått sparsamt med speltid.

– Jag har inte klarat av att prestera på den nivån som krävs. Jag har inte ännu riktigt hittat den rätta känslan vilket försvårat mitt genombrott i NHL, säger Puljärvi efter den första matchen för Bakersfield.

– Jag reagerade positivt på nyheten att jag flyttar till AHL. Nu får jag spela och får mer ansvar vilket är det viktigaste, fortsätter Puljujärvi som stod för en assist då hans Bakersfield Condors slog San Antonio Rampage med 5–2.

Hoppa över Twitterpostning

AHL ger mer utrymme för träning

Jesse Puljujärvi reserverades förra sommaren som den fjärde spelaren i den första omgången. 18-åringen insåg under hösten att han inte ännu har alla egenskaperna som krävs för att klara sig i världens tuffaste hockeyliga.

– NHL är en otroligt tuff liga där det gäller att vara närvarande i varje byte. Stundvis hängde jag med riktigt bra, men jag måste bli jämnare i mitt spel. Jag behöver också mer styrka, understryker Puljujärvi.

I AHL tillåter spelschemat lite mer tid för träning vilket borde gynna finländaren som förra säsongen stod för saldot 13+15 i Kärpät. Hur länge Puljujärvi stannar i Bakersfield som ligger 180 kilometer norr om Los Angeles är oklart. Det viktigaste är att han igen hittar formen och självförtroendet.

– Det gäller bara att spela så bra jag kan och ha tålamod. Nu blir det här ännu bra, avslutar Puljujärvi som är lagkompis med Jere Sallinen i Bakersfield.

Puljujärvis och Sallinens Condors hör inte till topplagen i AHL. Klubben har samlat 31 poäng på sina 30 matcher och ligger näst sist i sin division.

 • Stekfett från julskinka ger diesel för resa fyra varv runt jorden

  10 000 liter diesel förädlas fram ur stekfettet.

  Kampanjen Skinktricket under julen lyckades fint, och både arrangörer och industri har uttryckt sin belåtenhet. Mängden skinkfett som samlades in översteg till och med förväntningarna. Av fettet kan man tillverka 10 000 liter diesel - en mängd som gör det möjligt att köra fyra varv runt jorden.

 • Oh, la la - vilken Oscarsgala det blir i år!

  Bra år för Norden och La La Land.

  Nu är det klart vilka filmer och stjärnor som tävlar om årets gyllene statyetter. Överraskningarna är inte så många - men visst är det roligt att två nordiska filmer finns med i täten och att Mel Gibson plötsligt gör comeback.

 • Kommunikationsverket föreslår maxpris för tre operatörers bredband

  Operatör: Konsumentpriset sjunker knappast

  Kommunikationsverket säger att fibermarknaden inte har utvecklats på grund av att grossistpriserna är för höga. Verket föreslår nu maximipriser för marknadsledarna Elisas, Telia Soneras och DNA:s bredband för att få ökad konkurrens i fibernäten.

 • Syriska flyktingläget hotar bli permanent i Mellanöstern – FN bad om miljarder i Helsingfors

  Syrierna hotar hamna i samma position som palestinierna.

  Inbördeskriget i Syrien har nu pågått lika länge som hela andra världskriget. FN bad under en konferens i Helsingfors om 4,3 miljarder euro för att hjälpa syriska flyktingar både i hemlandet och i de länder som tar emot flest flyktingar. Samtidigt finns det en risk att de syriska flyktingarna blir ett permanent inslag i Mellanöstern, precis som de palestinska flyktingarna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Tyskt bakslag – Freund missar VM

  Freund skadade sig under ett träningspass i Oberstdorf.

  Severin Freund har skadat sitt högra knä och måste opereras. Tysken kan därmed inte försvara sitt VM-guld i den stora backen i Lahtis.

 • Ny chans för Laukkanen i Falun – vill delta i två VM

  Mari Laukkanen siktar mot hemma-VM i Lahtis.

  Skidskytten Mari Laukkanen finns med då världscupen på skidor fortsätter i Sverige. Laukkanen jagar en VM-biljett till Lahtis i lördagens sprint som avgörs med fri skidteknik.

 • EM-kvartsfinalisten ”Pentti” Oláh tänker kämpa om medalj i OS 2020

  Benedek Oláh siktar på att kämpa om medaljer i OS 2020.

  Tydliga och modiga målsättningar med tidtabell är en självklarhet för Benedek Oláh. Finlands främsta bordtennisspelare sticker inte under stol med att den historiska kvartsfinalplatsen i EM 2016 bara är en början på hans väg mot toppen.