Hoppa till huvudinnehåll

Mondo: Alla borde uppleva Skärgårdens ringväg åtminstone en gång i livet

Hyppeis i Houtskär
Hyppeis i Houtskär Bild: YLE/ Linus Hoffman hyppeis

Besök Algarve, Dubai, Singapore eller Wales, öluffa i Karibien, åk tåg genom hela Kanada eller åk Skärgårdens Ringväg. De här är enligt det finländska resemagasinet Mondo några av de 15 intressantaste resmålen år 2017.

Mondo är Finlands ledande resemagasin och har listat årets resmål för tionde gången. I fjol var Kimitoön ett av de 15 intressantaste resmålen.

Enligt tidningen är Skärgårdens ringväg en klassiker, som alla borde uppleva åtminstone en gång i livet. Man lyfter särskilt upp skärgårdsstämningen med små hamnar, röda stugor, klippstränder, utomordentliga fiskrätter och söta kaféer. I år, under Finlands 100-årsjubileumsår, lyfts dessutom skärgårdens historia och historier upp i de lokala museerna.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland