Hoppa till huvudinnehåll

Mondo: Alla borde uppleva Skärgårdens ringväg åtminstone en gång i livet

Hyppeis i Houtskär
Hyppeis i Houtskär Bild: YLE/ Linus Hoffman hyppeis

Besök Algarve, Dubai, Singapore eller Wales, öluffa i Karibien, åk tåg genom hela Kanada eller åk Skärgårdens Ringväg. De här är enligt det finländska resemagasinet Mondo några av de 15 intressantaste resmålen år 2017.

Mondo är Finlands ledande resemagasin och har listat årets resmål för tionde gången. I fjol var Kimitoön ett av de 15 intressantaste resmålen.

Enligt tidningen är Skärgårdens ringväg en klassiker, som alla borde uppleva åtminstone en gång i livet. Man lyfter särskilt upp skärgårdsstämningen med små hamnar, röda stugor, klippstränder, utomordentliga fiskrätter och söta kaféer. I år, under Finlands 100-årsjubileumsår, lyfts dessutom skärgårdens historia och historier upp i de lokala museerna.

  • Norge skickar 13 idrottare till friidrotts-VM – Sveriges trupp rekordstor

    Slår Finland i storlek.

    Norges VM-lag i friidrott blir aningen större än det finländska. Diskuskastaren Sven Martin Skagestad blir den 13:e medlemmen i Norges VM-lag. Skagestad, som vunnit EM-guld för under 23-åringar, fick inbjudan av Internationella friidrottsförbundet IAAF baserat på ranking.

  • Därför är östnylänningarna hyggligare

    Enligt ny statistik har antalet brott minskat i Östnyland.

    Enligt polisens färska statistik minskade mängden brott under årets första halva med 14 procent jämfört med ifjol. I Borgå och Sibbo anmäldes hela 38 procent färre brott. Kriminalkommissarie Leif Malmberg berättar varför östnylänningarna är hyggligare i år. Eller är vi?

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland