Hoppa till huvudinnehåll

Mondo: Alla borde uppleva Skärgårdens ringväg åtminstone en gång i livet

Hyppeis i Houtskär
Hyppeis i Houtskär Bild: YLE/ Linus Hoffman båthus,houtskär,hyppeis,skärgårdens ringväg

Besök Algarve, Dubai, Singapore eller Wales, öluffa i Karibien, åk tåg genom hela Kanada eller åk Skärgårdens Ringväg. De här är enligt det finländska resemagasinet Mondo några av de 15 intressantaste resmålen år 2017.

Mondo är Finlands ledande resemagasin och har listat årets resmål för tionde gången. I fjol var Kimitoön ett av de 15 intressantaste resmålen.

Enligt tidningen är Skärgårdens ringväg en klassiker, som alla borde uppleva åtminstone en gång i livet. Man lyfter särskilt upp skärgårdsstämningen med små hamnar, röda stugor, klippstränder, utomordentliga fiskrätter och söta kaféer. I år, under Finlands 100-årsjubileumsår, lyfts dessutom skärgårdens historia och historier upp i de lokala museerna.

 • Snö på en bilvindruta

  Uselt väglag - den som har sommardäck uppmanas vara försiktig

  Snö på många håll också på valborgsmässoaftonen.

  Snöfallet har ställt till med problem i trafiken i nästan hela landet och det ser inte mycket ljusare ut på valborgsmässoaftonen. Vägtrafikcentralen uppmanar bilisterna att vara mycket försiktiga - i synnerhet de som redan har bytt till sommardäck.

Läs också

 • Blått isfritt hav, snäklädda fjäll som lyses upp av solen.

  Kampen om det svarta guldet i Arktis

  Norge för den mest expansiva oljepolitiken på decennier.

  Samtidigt som klimatuppvärmningen i Arktis uppmärksammas mer än någonsin för Norge den mest expansiva oljepolitiken på flera decennier. När Finland tar över ordförandeskapet i Arktiska rådet i maj är de arktiska framtidsfrågorna mer akuta än någonsin.

 • Ett porträtt av Donald Trump på hans installationsceremoni.

  Trumps 100 dagar – en cirkus som förändrade världen

  Förvirringen i USA och världen är stor.

  Donald Trumps hundra första dagar vid makten har varit en cirkus utan like. Gång på gång har han stångat pannan blodig då han inte har fått igenom den politik som han har önskat. På en del punkter har han i all fall lyckats. Vi har frågat experter och politiker i Finland om hur de ser på Trumps första tid som president.

Nyligen publicerat - Åboland