Hoppa till huvudinnehåll

MTV: Bolag misstänks ha gömt tiotals miljoner euro utomlands

En flagga med polisens logo på.
En flagga med polisens logo på. Bild: Ismo Pekkarinen polisen,polisinrättningar,polisväsen,förundersökning,polisundersökning,körbanor

Centralkriminalpolisen undersöker en enorm brottshärva där staten har stora fordringar, rapporterar MTV:s nyheter. Det handlar om ett finländskt företag som mellan åren 2009 och 2013 gjorde internationella oljeaffärer.

Polisen misstänker att företaget GT Trading Finlands tidigare ledning gömde tiotals miljoner euro utomlands och hos andra närstående företag.

De största fordringsägarna är skatteverket och den statliga Försörjningsberedskapscentralen. Totalt handlar det om 25 miljoner euro som GT Trading är skyldigt staten.

GT Trading omsatte stora pengar i sin verksamhet. Bolaget köpte upp olja, antingen i Finland eller utomlands och sålde oljan vidare. Bolaget hade till exempel köpt olja av Försörjningsberedskapscentralen, men aldrig betalat räkningen på 15 miljoner euro.

I en specialrevision kom det fram att det också fanns mycket oklarheter i de penningtransaktioner som GT Trading hade gjort.

Förundersökningen ska bli klar i mars, berättar MTV3.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes