Hoppa till huvudinnehåll

Ny kalldusch för Sport – nytt skadehelvete för HIFK

Tappara-Sport
Tappara åkte hem med full pott från Vasa igen. Tappara-Sport Bild: Samppa Toivonen / AOP Tappara,Vasa Sport

Ingenting går Sports väg i hockeyligan. Nästa förlust kom mot Tappara – och från Vasahåll medger man att det är tungt just nu. ”Vi gör en bra match och får ingen utdelning. Det tär på”, säger Markus Kankaanperä.

En trepoängare på en dryg månad, flera skadade nyckelspelare och en plats på fel sida slutspelsstrecket.

Sports kräftgång är påtaglig. På lördagen kom nästa smäll hemma mot Tappara.

– Vi gör jäkligt mycket jobb för att vända det här. När man gör ett mål är det ändå svårt att vinna, säger Markus Kankaanperä i en intervju.

"Knepigt att vara positiv"

Sports enda målskytt mot Tappara blev Otto Karvinen. Han kvitterade till 1–1 i den första perioden. Före det hade Sport fått en riktig mardrömsstart. Endast nitton sekunder var avklarade när Veli-Matti Savinainen skickade in 1–0 för gästerna..

– Man laddar hårt och är redo … Det var en riktig kalldusch, men det ändrade inte vår taktik, säger Kankaanperä.

– Vi gör en bra match och får ingen utdelning. Det tär på. Det är knepigt att vara positiv när man får stryk hela tiden.

Niklas Bäckström.
Niklas Bäckström blev pååkt flera gånger och lämnade till slut matchen mot KalPa. Niklas Bäckström. Bild: Matti Raivio/All Over Press Niklas Bäckström

Nyckelspelare skadade för HIFK

Efter 3–1-segern fortsätter Tappara givetvis att leda tabellen. För Sports del är det en tolfteplats som gäller. Upp till Ilves på den tionde och sista slutspelsplatsen är det två poäng i den mycket jämna tabellen.

– Det var en jämn match hela vägen. Vi satte chanserna med bättre procent. Båda hade chans att vinna, säger Savinainen.

Tabelltvåan KalPa gick på pumpen borta mot HIFK. Teemu Eronen avgjorde matchen för HIFK:s del i förlängningen, men det som man framför allt tar med sig från Ishallen är skadesituationen för HIFK.

Helsingforslaget åkte på tre tunga skadesmällar. Corey Elkins, Matt Generous och Niklas Bäckström tvingades avbryta. Bäckström blev pååkt flera gånger innan han till slut fick ge sig och lämna platsen mellan stolparna.

Hur allvarligt läget är för de spelarna är oklart.

Resultat:

HIFK–KalPa 2–1 e. förl. (1–0, 0–1, 0–0, 1–0)
Mål: 1–0 Jasse Ikonen (Saku Salmela, Arttu Luttinen), 1–1 Jesse Mankinen (Arttu Ilomäki), 2–1 Teemu Eronen (Robert Leino, Mikael Johansson).

HPK–Ässät 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)
Mål: 1–0 Otto Paajanen (Joonas Lehtivuori, Sakari Manninen), 1–1 Matti Kuparinen (Niko Peltola, Matias Varttinen), 2–1 Oskari Manninen (Janne Lahti, Oula Palve).

Ilves–KooKoo 2–1 e. str. (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0)

Mål: 0–1 Jarkko Immonen (Robin Jacobsson, Ryan O’Connor), 1–1 Valtteri Ilomäki (Otto Koivula, Teemu Rautiainen), 2–1 Teemu Rautiainen.

Kärpät–TPS 6–5 e. förl. (1–1, 1–3, 3–1, 1–0)
Mål: 0–1 Jasper Lindsten, 1–1 Mika Pyörälä (John Albert, Niklas Olausson), 2–1 Shaun Heshka (Niklas Olausson, Mika Pyörälä), 2–2 Jani Forsström (Jasper Lindsten, Ilkka Heikkinen), 2–3 Martin Berger (Ilkka Pikkarainen), 2–4 Jonne Virtanen (Ilkka Pikkarainen, Jani Forsström), 3–4 Ville Leskinen (Antti Kalapudas, Saku Mäenalainen), 4–4 Saku Mäenalainen (Antti Kalapudas, John Albert), 5–4 Mika Pyörälä (Shaun Heshka, Jesse Saarinen), 5–5 Ilkka Pikkarainen (Ilkka Heikkinen, Timi Lahtinen), 6–5 Mika Pyörälä (Antti Kalapudas).

Pelicans–Lukko 7–3 (3–2, 2–0, 2–1)
Mål: 1–0 Morten Poulsen (Marko Pöyhönen, Aleksi Rekonen), 1–1 Ville Vahalahti (Jesse Virtanen, Toni Koivisto), 2–1 Juhani Tyrväinen (Vili Sopanen, Juha Leimu), 2–2 Aaron Gagnon (Toni Koivisto, Ville Vahalahti), 3–2 Juha Leimu (Vili Sopanen, Juhani Tyrväinen), 4–2 Mikko Kousa (Vili Sopanen, Taavi Vartiainen), 5–2 Hannes Björninen (Aleksi Rekonen, Stefan Lassen), 5–3 Ville Vahalahti (Jesse Virtanen, Toni Koivisto), 6–3 Aleksi Rekonen (Hannes Björninen), 7–3 Juha Leimu (Hannes Björninen, Henri Heino).

SaiPa–JYP 1–5 (1–2, 0–3, 0–0)
Mål: 0–1 Henri Kanninen (Mikko Kalteva, Joonas Nättinen), 0–2 Niklas Friman (Janne Tavi, Jerry Turkulainen), 1–2 Jarno Lippojoki (Kim Strömberg, Mikael Kuronen), 1–3 Antti Suomela (Mikko Kalteva, Joonas Nättinen), 1–4 Jani Tuppurainen (Juha-Pekka Hytönen, Sami Niku), 1–5 Antti Suomela (Jerry Turkulainen, Joonas Nättinen).

Sport–Tappara 1–3 (1–2, 0–0, 0–1)
Mål: 0–1 Veli-Matti Savinainen (Jan-Mikael Järvinen, Sebastian Repo), 1–1 Otto Karvinen (Matti Lamberg, Otto Honkaheimo), 1–2 Veli-Matti Savinainen (Jan-Mikael Järvinen, Otso Rantakari), 1–3 Teemu Nurmi (Henrik Haapala, Jani Lajunen).

Läs också

Nyligen publicerat - Sport