Hoppa till huvudinnehåll

Österbyloppet genomfördes i fina förhållanden

Tävlare som har deltagit i Österbyloppet i Ekenäs i Raseborg
Florian Fritzen, Rasmus Tenkanen och Johan Ekebom deltog i klassen pojkar 12 år. Tävlare som har deltagit i Österbyloppet i Ekenäs i Raseborg Bild: Maria Ljungqvist / ÖSK Ekenäs,motion (idrott),skidåkning,österby skidklubb

På lördagen den 14.1 var det dags för det traditionella Österbyloppet, som årligen arrangeras av Österby Sportklubb. I år gick loppet i klassisk stil och samlade drygt 40 deltagare från 12 olika föreningar.

Isabelle Malmberg från ÖSK vann i klassen flickor 8 år. Julia Augustsson segrade i F10 år. Florian Fritzen och Rasmus Tenkanen tog en dubbelseger i klassen P12år. Cilia Sandell var tvåa och Siri Lindroos trea i F14år, medan Tomi Sandberg segrade i pojkarnas 14 års klass.

Cedrik Sandell och Rodin Dahlström var etta respektive tvåa i 16 års klassen. Anna Dahlström i D18 var snabbaste dam i årets Österbylopp, medan Emma Äbb var tredje i samma klass. Alla deltagare premierades med den mycket goda ÖSK-limpan.

Österbyloppet är en bra tävling för föreningens egna juniorer att få tävlingserfarenhet och för de äldre att få testa på tävlingsfart inför de kommande NÅID- och FSS-mästerskapen.

Vädret har bjudit på rejäla utmaningar för arrangörerna, men tack vare enorma talkoinsatser och konstsnö så lyckades man få fina spår till tävlingsdagen.

ÖSK väntar nu på fina vinterförhållanden, träningarna fortsätter på söndagar kl 10 och onsdagar kl 18. Träningarna är öppna för alla juniorer som vill åka skidor. Följande större tävling ÖSK ordnar är Västerby långloppet den 26.2. I långloppet kan alla motionärer delta i.

Resultat från tävlingarna hittar du på ÖSKs hemsida under rubriken tävlingar.

Text: Maria Ljungqvist, tränare.

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.