Hoppa till huvudinnehåll

Tung förlust för Jokerit – slutspelsplatsen snart i fara?

Riku Helenius, Jokerit
Riku Helenius får bära hundhuvudet för Admirals segermål. Riku Helenius, Jokerit Bild: Matti Raivio/All Over Press Riku Helenius,KHL,Jokerit

Jokerits formsvacka håller i sig. Helsingforslaget åkte på söndagsförmiddagen på en förlängningsförlust borta mot Admiral Vladivostok och platsen i slutspelet är nu allt mer i farozonen.

Jokerit anlände till den ryska östkusten med sargat självförtroende. Av sina sina fem senaste matcher hade man förlorat fyra.

Då Amiral Vladivostok gjorde 4-1 i medlet av andra perioden pekade det mesta på att Jokerits kräftgång skulle få en fortsättning.

Imponerande comeback

Hoppet tändes emellertid vid tiden 39.58 då Jesse Joensuu reducerade till 2-4 i powerplay.

Ville Lajunen, Jokerit
Ville Lajunen gjorde Jokerits första mål. Ville Lajunen, Jokerit Bild: Matti Raivio/All Over Press Ville Lajunen,Jokerit

Det flytet höll i sig i tredje perioden.

Chey Genoway och Brian O’Neill gjorde var sitt mål inom loppet av en minut och 46 sekunder, och plötsligt var Jokerit i kapp.

Målvaktstavla av Helenius

Det slutliga avgörandet föll i förlängning. Maxim Kasakovs tredje mål i matchen betydde att Admiral vann med 5-4. Jokerits målvakt Riku Helenius får ta på sig skulden för segermålet.

Tack vare forceringen i tredje perioden tog Jokerit i alla fall en poäng och den kan vara viktig i kampen om att nå slutspelet.

Vitjaz skuggar

Då elva matcher återstår av Jokerits grundserie ligger man på den åttonde och sista slutspelsplatsen i den västra halvan av KHL. Vitjaz som ligger nia har tre poäng färre.

Jokerits nästa match är på måndagen borta mot Amur Habarovsk. Grundserien avslutas i medlet av februari.