Hoppa till huvudinnehåll

Finskt fartyg räddade besättning i Engelska kanalen

Bores rorofartyg Norstream i docka i Tilbury utanför London år 2014
Bores rorofartyg Norstream i docka i Tilbury utanför London år 2014 Bores rorofartyg Norstream i docka i Tilbury utanför London år 2014 Bild: WENN.com Bore (varustamo),Ro-ro-fartyg,rorofartyg,bore

Besättningen på ett av Bores rorofartyg gjorde en heroisk insats i Engelska kanalen i förrgår natt i utanför Ramsgate.

Väderförhållandena var ytterst svåra. Det blåste hård nordvästlig storm i kanalen natten till lördagen då det finländska fartyget Norstream svarade på ett nödmeddelande från det Barbadosregistrerade fraktfartyget Fluvius Tamar.

Fluvius Tamar tog in kraftigt med vatten och sjönk på bara några minuter, men besättningen på Norstream lyckades rädda den sju man starka besättningen.

Norstream var på plats före alla andra räddningsbåtar och helikoptrar, uppger fartygets finländske kapten Patrik Norrgård.

Räddningsoperationen gjordes genom lotsporten på fartygets ena sida.

- Jag vill ge ett stort tack åt hela besättningen, för det var ju lagarbete och det gick otroligt bra, säger Norrgård till Yle Nyheter.

Bores vd Håkan Modig säger i ett pressmeddelande att han är glad över att alla räddades, och stolt över att den egna besättningen gjorde så bra ifrån sig under svåra omständigheter.

I samma pressmeddelande säger John Garner som är direktör vid rederiet P&O Ferries att det är alla sjöfarares främsta uppgift att hjälpa sjömän som är i sjönöd och har sänt nödanrop. Garner berömmer hela besättningen för en utmärkt insats.

Iltasanomat var först med nyheten.

Artikeln uppdaterades klockan 14:03 med uppgifter och kommentar av fartygets kapten.

Läs också