Hoppa till huvudinnehåll

Mäkäräinens drömhelg – helt överlägsen i jaktstarten

Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen tog en dubbelseger i Ruhpolding. Kaisa Mäkäräinen. Bild: EPA Kaisa Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen åker hem från Ruhpolding med ett enormt styrkebesked inför skidskytte-VM. Finländskan sköt utmärkt och krossade allt motstånd i jaktstarten.

I lördags öppnade Kaisa Mäkäräinen segerkontot för världscupsäsongen. Fullt hus på vallen och snabb skidåkning var ett strålande recept för att distansera konkurrenterna rejält.

Efter sprintsegern konstaterade Mäkäräinen att hon inte vill tänka på nästa lopp utan njuta av segerns sötma. Det får hon fortsätta med.

I söndagens jaktstart hade finländskan ett drömläge. Hon gick ut med en ledning på tjugotvå sekunder till Gabriela Koukalova. Det var mer än nog för att Mäkäräinen skulle få en behaglig resa mot en ny seger.

Redan i det första skyttet drog Mäkäräinen upp ett stort försprång. Finländskan sköt ner alla tavlor, medan Koukalova och Laura Dahlmeier bommade två skott var.

Tredje pallplatsen i jaktstart

Den finländska ledningen växte i en imponerande takt. Efter tre besök på vallen hade Mäkäräinen en ledning på en minut till Koukalova.

I det fjärde skyttet prickade Mäkäräinen alla skott – totalt satt nitton av tjugo skott för finländskan i jaktstarten – och det blev en utklassningsseger. Mäkäräinen vann med en minuts marginal till Koukalova.

Mäkäräinen har nu stått på pallen i tre av säsongens fem jaktstarter i världscupen. Tidigare hade hon en andraplats och en tredjeplats.

I den totala världscupen ligger Mäkäräinen tvåa efter söndagens lopp. Koukalova leder med nitton poängs marginal. I jaktstartscupen tog Mäkäräinen över ledningen efter segern.

Resultat:

1) Kaisa Mäkäräinen 30.58,0 (1)
2) Gabriela Koukalova + 1.00,9 (2)
3) Marie Dorin Habert + 1.23,1 (3)
4) Laura Dahlmeier + 1.32,7 (4)
5) Hanna Öberg + 1.39,4 (1)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport