Hoppa till huvudinnehåll

United pressat mot rivalen – här räddar Zlatan poäng

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic ordnade ett kryss i prestigematchen mot Liverpool. Zlatan Ibrahimovic. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Zlatan Ibrahimović,Manchester United FC

Paul Pogba höll på att bli Manchester Uniteds stora syndabock. Då klev skyttekungen Zlatan Ibrahimovic fram. Svensken blev poängräddare i prestigemötet med Liverpool. "Vi spelade inte så bra, det var en hård kamp där ute", säger Ibrahimovic.

Manchester United kom till spel i söndagens jättematch mot Liverpool med en sagolik form. Efter nio raka vinster i alla turneringar var självförtroendet enormt i hemmalaget.

United gick också ut och försökte styra på Old Trafford. Laget vaskade fram några lägen, men när en knapp halvtimme var spelad kom det som länge såg ut att avgöra drabbningen.

Paul Pogba gjorde sitt bästa för att bli Uniteds stora syndabock i prestigemötet. Fransmannen, som kostade United runt 100 miljoner euro i somras, irrade omkring i eget straffområde vid en hörna. Han missbedömde inspelet och tog bollen med handen.

Liverpool fick en solklar straff och James Milner, som aldrig har missat en straff för Liverpool, klev fram. Från elva meter satte han ledningsmålet.

James Milner.
James Milner ordnade en bortaledning med sitt straffmål. James Milner. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press James Milner

Fjortonde målet för Zlatan

I paus bytte José Mourinho in Wayne Rooney. Engelsmannen var pigg och United tog över allt tydligare – utan att få utdelning.

Under slutkvarten jagade hemmalaget intensivare och intensivare en utjämning och med fem minuter kvar kom utdelningen. Efter att bollen gått hit och dit i straffområdet nickade Zlatan Ibrahimovic in kvitteringen bakom Simon Mignolet.

Efter Ibrahimovics fullträff – svenskens fjortonde i ligan – gick båda lagen för ett segermål, men den underhållande stormatchen slutade oavgjort.

– Vi spelade inte så bra, det var en hård kamp där ute. Vi låg under och justerade till ett rakare spel efter paus. Till slut kom målet. Det var ett bra inlägg där och jag försökte bara få bollen på mål, säger Ibrahimovic i en tv-intervju.

– Efter att ha haft ledningen så länge är det en besvikelse att släppa in ett sent mål. Vi fick inte igång vårt spel i dag, säger Milner.

Tappade på konkurrenterna

Båda lagen behövde egentligen full pott med tanke på att övriga topplag vann under lördagen. Nu tappar både United och Liverpool terräng mot Chelsea, Tottenham och Arsenal.

Liverpool delar andraplatsen tillsammans med Tottenham, sju poäng bakom Chelsea. United ligger fortfarande sexa och är i sin tur fem poäng efter Liverpool.

– Vi vill alltid vinna för att ta in på de andra, men vi har inte förlorat på länge och vi är redo för att ta upp kampen, säger Ibrahimovic.

– Vi förtjänade tre poäng härifrån, men vi får ta med oss en. Insatsen var riktigt bra, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Resultat:

Manchester United–Liverpool 1–1 (0–1)

Läs också