Hoppa till huvudinnehåll

Dråpdömd man på rymmen - efterlyses nu av polisen

Efterlysta Pekka Seppänen har ljusbrunt kort hår och kort skägg.
Pekka Seppänens bild offentliggjordes av polisen på tisdag eftermiddag. Efterlysta Pekka Seppänen har ljusbrunt kort hår och kort skägg. Bild: Polisen Pekka Seppänen,seriedränkre

Polisen har efterlyst 51-åriga Pekka Seppänen. Norra Karelens tingsrätt dömde honom i morse, tisdag morgon, till 14,5 års fängelse för bland annat två dråp och tre dråpförsök.

Seppänen ligger bakom en exceptionell härva av drunkningsfall i Karelen.

Polisen åkte hem till Seppänen för att hämta honom efter att domen hade fallit och då var han försvunnen. Han är nu efterlyst.

- Polispatruller från Norra Karelen sökte mannen i hans hem i morse, men han fanns inte där. Vi vet inte nu var han befinner sig och han är efterlyst, säger polisen i Östra Finland.

Polisen offentliggjorde på tisdag eftermiddag en bild på Seppänen. Om man har observationer eller andra tips ska man ringa 112.

Vittnen rädda för Seppänen

Då fallet behandlades i Norra Karelens tingsrätt var det flera vittnen som ville vittna bakom en skärm så att Seppänen inte skulle se dem.

Enligt åklagaren var många vittnen rädda för Seppänen. De berättade att Seppänen hade hotat dem och deras familjer.

Polisen skyddar inte de personer som vittnade i rättegången tidigare på tisdagen. Polisen anser inte att det finns skäl att skydda vittnena i det här skedet.

Uppdatering 17.1.2017 kl. 16.20: Artikeln uppdaterades med information om att polisen släpper Seppänens bild.

(Ursprunglig artikel: Yle Uutiset/Anu Rummukainen)