Hoppa till huvudinnehåll

Se Jesse Puljujärvis första AHL-mål – Kalle Kossila imponerar i San Diego

Jesse Puljujärvi i Edmonton Oilers-tröjan.
I Edmonton Oilers blev det 28 matcher och 1+7=8 poäng för Jesse Puljujärvi. Jesse Puljujärvi i Edmonton Oilers-tröjan. Bild: Jeanine Leech/Icon Sportswire/All Over Press Jesse Puljujärvi

NHL-klubben Edmonton Oilers väntade länge på att skicka Jesse Puljujärvi till farmarligan AHL. Natten till tisdagen gjorde Puljujärvi sitt första mål i sin fjärde AHL-match. I AHL är Kasperi Kapanen poängbäst av finländarna, medan Kalle Kossila har imponerat mest i de senaste matcherna.

I matchen mot San Jose Barracuda gjorde Puljujärvi i den första periodens sista sekund Bakersfield Condors första och enda mål.

För Bakersfield var finländarens mål en klen tröst, San Jose vann på hemmaplan med 7–1. Bakersfield har tagit 33 poäng på 33 matcher.

Efter fyra AHL-matcher är Puljujärvis saldo 1+3=4 poäng.

Kossila övertygar

I Anaheim Ducks farmarlag San Diego Gulls har Kalle Kossila övertygat stort i de senaste matcherna.

Anfallsspelaren har noterats för poäng i sju raka matcher efter 0+2=2 borta mot Teemu Pulkkinens Iowa Wild. I dessa sju matcher är 23-åringens saldo 2+8=10 poäng.

Kossilas 7+18=25 poäng på 35 matcher räcker till en nionde plats i nykomlingarnas poängliga och i lagets interna poängliga är finländaren trea.

Kapanen poängetta

Kasperi Kapanen i Toronto Marlies är fortfarande poängetta bland finländarna i AHL med 16+17=33 poäng. Teemu Pulkkinen har haft det svårt i NHL, men övertygar i AHL. Efter 30 matcher har Iowa-spelaren gjort 12+14=26 poäng.

Av finländarna har Alex Lintuniemi störst glädje av en titt på serietabellen. Hans Ontario Reign har fjärde bäst saldo i hela AHL. Los Angeles Kings farmarlag har tagit 66,67 procent av de poäng som har stått till lagets förfogande.