Hoppa till huvudinnehåll

Tre gånger Beatleshyllning

Christer Rönnholm
Christer Rönnholm Christer Rönnholm Bild: Yle/Roger Källman christer rönnholm

Det var Beatles och deras sång "She loves you" som fick musikern Christer Rönnholm att vid sex års ålder inse vad han skulle ägna sitt liv åt. Nu är Christer aktuell med en serie konserter med musik av bandet som inspirerade honom.

- Vi spelar 2 gånger 45 minuter, cirka 30 låtar. Det blir en hel del musik, säger Christer som uppträder med ett gäng som går under namnet The Revolution Band.

Gruppen ger tre konserter i början av februari. Den 1.2 spelar de i Schaumansalen i Jakobstad, den 3.2 i Frans Henriksson-salen i Närpes och den 5.2 på Ritz i Vasa.

Repertoaren består långt av Christers favoritlåtar. Sen finns det ett par låtar som en av gästsolisterna, Hasse Westergård, brukar göra med sitt band Wantons.

- Det är med låtar från nästan alla Beatles' LP:n, säger Christer som föredrar att lyssna på dem från vinyl. Sen blir det lite udda låtar, till exempel "I call your name", som bara gavs ut på en EP.

Album till våren

Från den första aha-upplevelsen dröjde det till att han var 14 år förrän Christer blev medlem i ett band. "Sulava lumi" hette det.

Genom åren har det blivit flera grupper. Mest känt är "Wild Force", som var stora på 1980-talet.

- Jag har melodisinnet kvar från The Beatles, det är med i allt jag gör, säger Christer.

En trio som Christer jobbat med i många år är "Red C". Där sjunger han och spelar bas, medan Kimmo Suomela spelar gitarr och Stefan Brokvist trakterar trummorna.

- Vi har hållit på och jobbat nu i många, många år. Det är så då man har egen studio. Förhoppningsvis får vi vårt album släppt nu i vår.

Det kommande albumet innehåller en cover, Beatleslåten "Help". Påpassligt inför de kommande konserterna släpps den låten som singel.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten