Hoppa till huvudinnehåll

Kronoby skjuter på investeringar

Ådalens skola i Kronoby
Ådalens skola i Kronoby Ådalens skola i Kronoby Bild: Yle/Anette Forsström-Fellman ådalens skola

Ådalens skola får vänta på renovering av slöjdsalen. Kommunfullmäktige i Kronoby vill också stryka anslagen för Slottebo förskola och Terjärv daghem.

Fullmäktige i Kronoby vill minska anslaget för Ådalens skola från 980 000 till 680 000 euro. Det här innebär att skolan får vänta till 2018 på en förnyad slöjdsal säger tekniska chefen Bernt Storbacka.

Renoveringen av Slottebo skjuts fram till 2018 och för barnträdgården i Terjärv som är trångbodd planeras ingen tillbyggnad detta år.

- Vi kommer att försöka hitta en snabblösning genom att en avdelning flyttar in i Terinits gamla fastighet. Där finns en samlingssal med toaletter som men relativt enkla medel kan användas, säger Storbacka.

Hur det blir med en tillbyggnad är ännu öppet.

- Vi kommer att utvärdera hur det fungerar med en daghemsavdelning i Terinit- fastigheten. Men det är naturligtvis inte optimalt att ha barnträdgårdsavdelningarna i olika fastigheter, säger Storbacka.

Anslagen för vägarna minskar från 125 000 till 75 000 euro. Det är främst asfalteringar som skjuts upp. Kommunen har inte planerat att bygga nya vägar under 2017.