Hoppa till huvudinnehåll

Komikern Torben Chris in på bara skinnet

Torben Chris fotograferar sin väns ädlaste delar för en reklamkampanj
Torben Chris fotograferar sin väns ädlaste delar för en reklamkampanj. Torben Chris fotograferar sin väns ädlaste delar för en reklamkampanj Bild: DR Yle Fem,Torben Chris,dokumentärprogram,vad är så pinsamt med nakenhet?

Den danska komikern Torben Chris slår ett slag för alla som gillar att vara nakna i dokumentären Vad är så pinsamt med nakenhet?

I arkiven kollar han hur man såg på nakenhet i historien och han besöker också naturister. Men han ger också taltur till de danska kristdemokraterna som helt vill förbjuda nakenbad på stränderna.

Hela programmet börjar dock i en fotostudio där Torbens kompis skall fotografera sin snopp för en reklambild. Frågan är om en sådan bild kan pryda en buss lika bra som ett par nakna kvinnobröst eller en bikinirumpa.

Torben själv har också blivit känd i hela Europa för sin nakenhet. När han publicerade en bild där han naken badar badkar med sin tvååriga dotter exploderade Facebook. Debatten gick het och frågan om huruvida det är ok att publicera en sådan bild fick också uppmärksamhet i bland annat The Sun, Huffington Post, The Cosmopolitan och till och med på BBC.

För Facebook blev det hela för mycket och bilden måste tas bort. Men frågan är vad man skall rätta sig efter.

- På pappret är vi ett frisinnat land. Men det hjälper inte om vi hela tiden rättar oss efter den som tolererar minst och ropar högst. Inte för att det är något skadligt eller förbjudet i det vi gör utan för att vi hela tiden är rädda för att bli anklagade för något, menar Torden


Orginaltitel: Bryster, baller og blufærdighed

Produktion: DR / Nordvision

Läs också