Hoppa till huvudinnehåll

The Lieblings och Bassbros utmanar Vegatoppen - rösta här!

The Lieblings
The Lieblings utmanar Vegatoppen The Lieblings Bild: The Lieblings the lieblings

The Lieblings gör musik med ett leende på läpparna

- Det ska vara kul då man gör musik. Vi trivs tillsammans både i träningslokalen och på scenen berättar Andy Prinkkilä en av medlemmarna i Vegatoppen aktuella The Lieblings.

The Lieblings är inga nykomlingar i musikvärlden. Medlemmarna har en gedigen bakgrund i den inhemska pop/rock musiken. Andy och Coma Silvennoinen har man kunnat höra i The Sugarrush, trummisen Katja Tolonen i Wrecking Queen och Sam Shingler i The Pansies.

- Vår nya skiva släpps i början av mars och vi är verkligen nöjda över materialet. Låten Spark som nu är utmanare är en låt som är kanske en av de lite lugnare låtarna på nya skivan. Det blir säkert en hel del spelningar under 2017. Hoppas vi ses då hälsar Prinkkilä till alla Vegatoppen lyssnare.

Bassbros
Bassbros är utmanare på Vegatoppen. Bassbros Bild: Bassbros bassbros

Bassbros är tillbaka!

Kanske det är någon av er som kommer ihåg låten Bianca som var en finlandssvensk dancelåt som man kunde höra spelas aktivt i Radio X3M för ett antal år sedan?
Nu är killarna bakom Bassbros tillbaka med besked. Den nya låten heter Still here. En utveckling i både musikstil som ljudvärld är lätt att höra.

- Jovisst har vi utvecklats massor under de senaste åren. Vi har bättre utrustning och så är vi väl mera målmedvetna berättar Markus Wikström som är den ena halvan av Bassbros.

-Från första början var det bara jag och min bror Alfred Gestranius som skapade musik. Nuförtiden finns det plats för gästande solister som vi gärna använder i låtarna säger Wikström.

Thomas Lundin fortsätter som etta på Vegatoppen

Thomas Lundin prenumererar på Vegatoppens första plats med sin nya singel Tänk om allt är som det ska. Däremot räckte inte rösterna till för Mikaela Finne och Sam Zion, vilket betyder att de inte längre finns med på listan.

Så här fördelade sig rösterna i Vegatoppen nr 2:

1. Thomas Lundin / Tänk om allt är som det ska: 18.67 %
2. Guns Rosor / Ein flickå från lande: 17.84 %
3. Annika Strömberg / Visa mig vägen: 12.45 %
4. Carolina Wendelin / George : 10.79 %
5. Peter Sjöblom / Skyddsängeln: 9.54 %
6. Fredrik Furu / För alla änglar: 9.13 %
7. Susann Sonntag / Änglar som ser: 8.71 %
8. The Rime / Pictures: 6.22 %
-------------------------------------------
9. Mikaela Finne / Home Sweet Home: 3.73 %
10. Sam Zimon / Never: 2.9 %

Rösta på Vegatoppen nr 3 här!

Enkäten är stängd

Resultaten från Vegatoppen nummer 3 presenteras, torsdagen den 26.1.2017 kl. 20.03 med repis lördagen den 28.1.2017 kl. 21.03. Då får du veta om utmanarna The Lieblings och Bassbros tar sig upp på Vegatoppen och hur det går för listans övriga låtar och artister.

Vi vill gärna höra vad du tycker om låtarna! Kommentera i kommentarsfältet under artikeln.

Vegatoppen i Radio Vega, torsdagar kl.19:22, i repris på lördagar kl.21:03 och på Arenan i 30 dagar.

Så här fungerar Vegatoppen

Vegatoppen satsar på finlandssvensk musik, det vill säga musik som antingen framförs på finlandssvenska eller på andra språk men vars upphovsmän- och kvinnor har finlandssvenska rötter.

I varje program presenteras tio låtar, två av dessa är veckans utmanare. De två låtar som får minst röster faller ut.

För att kunna rösta måste du skapa ett Yle-konto. Mera information hittar du i användarinstruktionerna.

Sitter du kanske själv på låtmaterial där hemma som du önskar att skulle höras av en större publik? Ta då kontakt med Musikchef Amie Borgar, amie.borgar@yle.fi och gör henne medveten om att du och din musik existerar. Då finns det också en möjlighet att du kan bli en av utmanarna på Vegatoppen.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje