Hoppa till huvudinnehåll

Ruskola och Wulff inleder samarbete: ”Båda är fulla av motivation”

Mikaela Wulff och Noora Ruskola.
Mikaela Wulff och Noora Ruskola. Mikaela Wulff och Noora Ruskola. Bild: Heidi Koivunen segling,Noora Ruskola,Mikaela Wulff,sport

Mikaela Wulff och Noora Ruskola kommer att börja tävla tillsammans. Målet är att ta sig till OS i Tokyo men i vilken klass är ännu oklart.

Det har skett en stor förändring i seglingslandslaget. Noora Ruskola och Mikaela Wulff har valt att inleda ett samarbete.

Ruskola tävlade förra sommaren i OS i Rio de Janeiro tillsammans med Camilla Cedercreutz där paret nådde en 17:e plats i 49er FX-klassen.

Mikaela Wulff tog tillsammans med Silja Lehtinen och Silja Kanerva OS-brons och VM-guld i match racing år 2012 men har de senaste åren tävlat i 470-klassen. Först med Julia Toroi och sedan med Niki Blässar.

Blässar har valt att satsa på studierna och det har gjort att Wulff och Ruskola nu inlett ett samarbete.

– Vi känner varandra väl så samarbetet har börjat smidigt. Vi är båda energiska och fulla av motivation. Ett gemensamt mål har varit lätt att sätta, vi satsar allt på den nuvarande olympiaden, säger Ruskola och Wulff i ett pressmeddelande från seglingsförbundet.

Ska välja mellan 49er FX och 470

Vilken klass paret ska tävla i är ännu inte fastställt. De kan välja mellan 49er FX och 470.

– Mikaela och Noora kommer att tävla i 49er FX då världscupen börjar nästa vecka i Miami. I slutet av mars tävlar de i 470-klassen i Palma. Det här är en fördel då de lär sig mycket om varandra och om klasserna då den ena är starkare och den andra svagare.

– Våren får sedan utvisa vilken klass som Noora och Mikaela kommer att tävla i när de jagar en plats till OS i Tokyo, säger chefstränaren Joakim Wilenius.

Seglingslandslaget 2017:

Tuula Tenkanen, Laser radial
Monika Mikkola, Laser radial
Kaarle Tapper, Laser standard
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X
Tapio Nirkko, Finnjolle
Joonas och Niklas Lindgren, 470
Sinem Kurtbay och Janne Järvinen, Nacra
Noora Ruskola och Mikaela Wulff, 49er FX/470
Niko Salomaa, 2.4mR

Läs också