Hoppa till huvudinnehåll

Säsongen förstörd för BK-46:s Pamela Degerman – operation väntar

Pamela Degerman hoppas fram och kastar bollen.
BK:s Pamela Degermans kastarm ska opereras. Pamela Degerman hoppas fram och kastar bollen. Bild: Yle/Patric Westerlund handboll,BK-46,Karis,Raseborg,Västnyland,bk-46 handboll

BK-46:s handbollsspelare Pamela Degermans kastarm ska opereras på måndag (23.1). Det betyder att Karislagets bästa målskytt spelar sin sista match för säsongen på söndag (22.1) då BK möter Sjundeå IF på bortaplan.

Det är ledbanden i armbågen som har brustit tillföljd av en smäll.

Skadan kom för ett par månader i en spelsituation. Degerman säger att hon inte ville gå till läkare förrän skadan blev riktigt illa.

- Nu har skadan blivit så pass illa att den påverkar vardagen.

Operationen blir ganska omfattande.

- De blir tvungna att bygga ihop nya ledband. Armbågens söndriga ledband går inte att använda så de kommer att ta delar från knät, säger hon.

Trots att smärtan i armbågen är hård, kommer Pamela Degerman att spela på söndag i derbymatchen mot Sjundeå IF.

- Smärtan är väldigt hård, men jag biter ihop och med hjälp av ett stöd som värmer upp armbågen och smärtstillande medicin kan jag spela, säger Pamela Degerman.

Hon säger att hon tidigast i juli kan börja bollträna igen.

- Jag hinner nog förbereda mig tillräckligt och komma i form till nästa säsong.

Degerman missade en del av början av säsongen eftersom hennes handled skulle opereras. Hon gjorde ändå en tidigarelagd comeback i slutet av oktober.

Den vänsterhänta målsprutan har varit BK:s bästa målskytt även om hon endast har spelat en del av matcherna. Hon har gjort 51 mål den här säsongen.

Artikeln uppdaterad 19.1 klockan 8.40 med kommentarer av Pamela Degerman.

Läs också