Hoppa till huvudinnehåll

Väyrynen rör på sig – flyttar till anrik klubb

Tim Väyrynen är med i matcherna mot Belgien och Italien.
Tim Väyrynen har gjort sju landskamper och fanns med under landslagets januariturné i Abu Dhabi. Tim Väyrynen är med i matcherna mot Belgien och Italien. Bild: All Over Press fotboll,väyrynen,Tim Väyrynen

Tim Väyrynen har suttit i frysboxen i Dynamo Dresden. Nu har fotbollsligans tidigare målkung bytt miljö och skrivit på ett kontrakt med Hansa Rostock.

Tim Väyrynen gör ett nytt försök att väcka liv i en karriär som har gått fullständigt i stå.

2013 var Väyrynen den viktigaste orsaken till att Honka slogs om guldet i fotbollsligan. Esboklubben slutade tvåa, Väyrynen vann skytteligan och flyttade efter säsongen till Tyskland och storklubben Borussia Dortmund. Där fick han hålla till i andralaget och efter det blev en sejour i Viktoria Köln.

Inför förra säsongen flyttade Väyrynen till Dynamo Dresden, men den här säsongen har anfallaren inte fått någon speltid i 2. Bundesliga.

"Snabb och målfarlig"

Nu har han brutit kontraktet och skrivit på för Hansa Rostock i den tredje högsta serien i Tyskland. Kontraktet sträcker sig till 2018.

– Jag är väldigt glad att få chansen i en traditionstyngd klubb. Jag ska göra allt för att hjälpa laget, säger Väyrynen till klubbens hemsida.

– Han är en väldigt snabb och målfarlig samt stark i luften. Han har allt som en bra center behöver. Vi får en ung och talangfull spelare, säger Hansa Rostock-ledaren René Schneider.

Hoppa över Twitterpostning

Hansa har varit en av de starkaste klubbarna från det forna Östtyskland, men det är tio år sedan laget senast spelade i Bundesliga. Jari Litmanen, Henri Myntti och Mikko Sumusalo har spelat i klubben tidigare.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport