Hoppa till huvudinnehåll

Analyser på ett engångsligg

Danmark är det land i Europa som enligt statistiken har flest engångsligg - och det är inget som man skäms för. Men hur kan man egentligen veta om det är oförpliktande sex eller den stora kärleken när man hoppar i säng med någon första gången?

Vad är det som avgör om man går vidare med relationen, hur medvetna val är det egentligen vi gör och vilken roll har kemi och biologi när vi letar efter en partner?

I tv-serien En natt eller mer? berättar i varje avsnitt två par sina historier om hur man träffats, vad man gillar och om första mötet i sänghalmen. Efter det är det upp till experterna att analysera berättelserna och steg för steg skapa sig en bild om vem som bara har haft ett engångsligg och vem som är ett par.

Experterna träffar inte personerna ansikte mot ansikte utan får bara ta del av de fyra personernas enskilda berättelser via dator.

Experterna är beteendevetaren Tony Evald Clausen och beteendebiologen Lene Christensen. Deras första uppgift blir att bara utgående från fotografier gissa vem som har / har haft ett förhållande med varandra.

Målet i slutändan är att komma med något som är mer än en gissning. Det gäller att iaktta saker som spontanitet, kontrollbehov, smak och kroppsspråk med mera för att analysera paren.

Dessutom är det viktigt för experterna att inte fästa sig vid en enskild sak i berättelserna utan hela tiden försöka se helhetsbilden.


Orginaltitel: Knald eller fald (Danmark)
6 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: DR / Nordvision

Mer från programmet

Läs också