Hoppa till huvudinnehåll

Undantagslov för att fälla varg i Egentliga Finland

Vargar i djurparken i Ranua.
Arkivbild. Vargar i djurparken i Ranua. Bild: All Over Press/Ismo Pekkarinen varg

Finlands viltcentral har beviljat undantagslov för att fälla två vargar i Egentliga Finland. Lovet är i kraft under 21 dygn från den 21 januari.

Lovet gäller Nousis, Virmo (Mynämäki), Pöytis, Oripää och Letala vargområden. Vargjakten inriktar sig på individer som orsakar skada och som har ställt till med olägenheter.

Jakten kan inledas på flera platser samtidigt, men endast en varg får fällas per område. Syftet med jakten är att öka vargarnas skygghet och lindra lokala vargrelaterade problem.

 • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

  Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

  Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

 • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

  Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

  Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

 • USA: Julens högtidshandel är igång

  Ny slags julhandel:Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday.

  Thanksgiving och Black Friday präglar starten på handelns helg i USA. På måndag blir det Cyber Monday. Sen är den amerikanska julhandeln i full gång. 560 dollar är gåvobudgeten för medelamerikanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland