Hoppa till huvudinnehåll

Guardiolas ilska – City tappade i galna mötet

Pep Guardiola.
Pep Guardiola var inte nöjd med domararbetet på Etihad Stadium. Pep Guardiola. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Pep Guardiola

Precis allt hände i Manchester City–Tottenham – och mycket handlade om en utebliven straff. Hela City såg rött när Tottenham räddade oavgjort i toppmatchen.

Det blev en pulserande dust mellan Manchester City och Tottenham i Premier League. Både tvåan och femman i tabellen behövde full pott i tätstriden. De fick nöja sig med varsin.

Den som var argast efter det resultatet var Pep Guardiola. Manchester Citys tränare kastade sig stundtals runt vid sidlinjen som matadoren i ”Tjuren Ferdinand” i förtvivlan och ilska.

Allra värst var det efter drygt 75 minuter. I en 2–1-ledning sprang Raheem Sterling igenom, men han stoppades fri med Hugo Lloris av Kyle Walker som gav honom en knuff i ryggen.

Domaren valde att fria – Guardiola kunde inte tro sina ögon. Han och de flesta andra trodde nog att det skulle bli både straff och rött kort för Walker.

– Det är så synd. Vi är ledsna över vad som hände, men jag är så stolt över vad vi presterade, säger Guardiola.

Hugo Lloris.
Hugo Lloris bjöd på två mål mot Manchester City. Hugo Lloris. Bild: imago/BPI/ All Over Press Hugo Lloris

Nyförvärvet nära att avgöra

Att Tottenham i anfallet efter kvitterade till 2–2 genom Heung-Min Son gjorde inte domslutet lättare att svälja för City-tränaren. Sons mål blev matchens sista, men City hade en boll till inne efter det.

Citys nyförvärv Gabriel Jesus var nära att frälsa både rubriksättare och hemmasupportrar. Brassen fick ett par farliga lägen och satte också bollen i mål, men han stod i offside.

Det här var bara slutsekvenserna av en rasande underhållande match, som höll på att bli Lloris värsta kväll i Spurs. Inom loppet av fem minuter stod han för två enorma tavlor som gav City både 1–0 och 2–0.

Först rusade han ut och försökte nicka bort en djupledsboll, men han missade och Leroy Sane kunde rulla in bollen i tomt mål. Minuterna senare hade han såpa i handskarna vid ett inspel och Kevin De Bruyne satte tvåan.

"Otroligt betydelsefull poäng"

Efter många dramatiska skeenden blev det till slut 2–2, en missräkning för båda parter. Tottenham ligger fortfarande kvar som tabelltvåa, men kan tappa två poäng till mot Chelsea på söndag. City närmade sig inte konkurrenterna och var dessutom laget som inte kunde knyta ihop säcken i ledning.

– Det är viktigt att kunna svara och ta sig tillbaka i matchen. Det är en otroligt betydelsefull poäng för vår del, säger Tottenhams tränare Mauricio Pochettino.

– Spelarna gav verkligen allt, men det är en deja vu-känslan. Vi missade en hel del lägen. Det hände mot Everton, det hände mot Chelsea, säger Guardiola.

Resultat:

Manchester City–Tottenham 2–2 (0–0)