Hoppa till huvudinnehåll

HIFK förnedrade – släppte in åtta mål

Pelicans.
Pelicans slaktade HIFK fullständigt. Pelicans. Bild: Lehtikuva Pelicans

Pelicans körde över HIFK totalt på hemmaplan. Målen strömmade in bakom Kevin Lankinen, som inte hade någon rolig kväll i Lahtis.

Pelicans–HIFK 8–3.

Där har ni resultatet som står ut i lördagens ligahockey. HIFK blev fullständigt överkörda i Lahtis och tränaren Antti Törmänen har en hel del att fundera över inför fortsättningen av grundserien.

I lördagens bortamatch var det öppna dörrar bakåt. Efter 6.51 skickade Henri Heino in 1–0 bakom Kevin Lankinen och det var bara början på den unga målvaktens tuffa afton.

Artonåring debuterade

När Vili Sopanen sopade in 4–0 i slutet av den första perioden var det mer eller mindre avgjort. Sopanen hade en mycket trevlig kväll på hemmaplan.

Han satte sitt andra mål i mitten av den andra perioden och då valde en frustrerad Törmänen att byta ut Lankinen. I stället fick artonårige Niilo Halonen ta över mellan stolparna – ett minst sagt otacksamt läge att göra sin ligadebut i.

I den tredje perioden fick Halonen plocka ut två puckar ur buren, bland annat efter Sopanens tredje mål.

– Motståndaren ville mer och vann alla dueller. Vi måste fundera ordentligt nu. Lägre kan man inte sjunka, säger Törmänen.

Lördagens förlust blev en förlängning på onsdagens bleka hemmainsats för HIFK. Då var det Sport som åkte hem till Vasa med alla poäng. Därmed har det stjärnfyllda Helsingforslaget tappat ytterligare poäng i kampen för en plats bland de sex främsta den här veckan.

Sport räddade poäng

För Sports del blev det en slutpunkt på en lång förlustrad i onsdags. På lördag var det däremot tyngre. I och för sig jagade Sport ikapp till 2–2 hemma mot HPK, men succélaget från Tavastehus avgjorde i straffläggningen. I Sports mål stod åter Veini Vehviläinen och han gjorde sin hemmadebut i Sport mot HPK.

Högst upp i tabellen tappade Tappara poäng. Mot trean TPS blev det stryk på hemmaplan. Eric Perrin satte segermålet mot serieledaren. Dessutom vann tvåan KalPa sin match mot Kärpät och tog in.

Resultat:

Jukurit–JYP 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)
Mål: 0–1 Sami Niku (Juha-Pekka Hytönen, Jerry Turkulainen), 0–2 Antti Suomela (Juha-Pekka Hytönen, Mikko Kalteva).

KooKoo–Lukko 4–1 (0–0, 0–1, 4–0)
Mål: 0–1 Toni Koivisto (Jesse Virtanen, Ville Vahalahti), 1–1 Terry Broadhurst (Juha-Pekka Haataja, Arttu Pelli), 2–1 Anrei Hakulinen (Arttu Pelli, Jarkko Malinen), 3–1 Terry Broadhurst (Oscar Eklund), 4–1 Anrei Hakulinen.

Kärpät–KalPa 2–3 (0–0, 2–1, 0–2)
Mål: 0–1 Janne Keränen (Santeri Lukka, Jaakko Rissanen), 1–1 Jesse Saarinen (Aleksi Mäkelä, Ilkka Mikkola), 2–1 Sami Anttila (Miska Humaloja, Jari Sailio), 2–2 Tommi Jokinen (Matias Myttynen, Juuso Riikola), 2–3 Janne Keränen (Jaakko Rissanen, Mikko Nuutinen).

Pelicans–HIFK 8–3 (4–0, 2–2, 2–1)
Mål: 1–0 Henri Heino (Iikka Kangasniemi, Antti Tyrväinen), 2–0 Antti Erkinjuntti (Juha Leimu, Juhani Tyrväinen), 3–0 Stefan Lassen (Miro Hovinen, Iikka Kangasniemi), 4–0 Vili Sopanen (Juhani Tyrväinen, Antti Erkinjuntti), 4–1 Roope Hintz (Juhamatti Aaltonen, Arttu Luttinen), 5–1 Iikka Kangasniemi (Stefan Lassen), 6–1 Vili Sopanen (Juhani Tyrväinen, Antti Erkinjuntti), 6–2 Jasse Ikonen (Juhamatti Aaltonen), 7–2 Vili Sopanen (Aleksi Rekonen, Stefan Lassen), 8–2 Antti Erkinjuntti (Juhani Tyrväinen, Vili Sopanen), 8–3 Mikael Johansson.

Sport–HPK 2–3 e. str. (0–2, 1–0, 1–0, 0–0, 0–1)
Mål: 0–1 Miro Ruokonen, 0–2 Juho Keränen (Teemu Turunen, Oula Palve), 1–2 Matti Lamberg, 2–2 Ville Viitaluoma (Joel Kiviranta, Matti Lamberg), 2–3 Oula Palve.

Tappara–TPS 1–3 (0–1, 0–0, 1–2)
Mål: 0–1 Tomi Kallio (Jasper Lindsten), 0–2 Eric Perrin (Erik Thorell, Dave Spina), 1–2 Henrik Haapala (Teemu Nurmi, Jukka Peltola), 1–3 Ilkka Pikkarainen.

Ässät–SaiPa 5–1 (3–0, 1–1, 1–0)
Mål: 1–0 Ville Korhonen (Simon Suoranta, Jussi Makkonen), 2–0 Simon Suoranta (Jussi Makkonen, Niko Peltola), 3–0 Jarno Kärki (Niko Peltola, Tommi Paakkolanvaara), 3–1 Santeri Koponen (Brock Trotter, Kim Strömberg), 4–1 Charles Bertrand (Jere Seppälä), 5–1 Charles Bertrand (Ville Korhonen, Jussi Makkonen).

Läs också

Nyligen publicerat - Sport