Hoppa till huvudinnehåll

Tolv mål av målsprutan ingen tröst för ÅIFK – HIFK klart bättre i Samppalinna

Andreas Nyström och Oscar Berglund, ÅIFK-PIF, 26.10.2016
Andreas Nyström var på hugget, men kunde inte rädda ÅIFK mot HIFK (arkivbild). Andreas Nyström och Oscar Berglund, ÅIFK-PIF, 26.10.2016 Bild: Yle/Janne Isaksson oscar berglund

Trion Srdjan Maletic, Roman Protcenko, Sergey Shevchenko såg till att Helsingfors IFK fick fira seger över Åbo IFK i herrarnas FM-liga i handboll på lördagen. En ryckning i mitten av matchen blev för mycket för ÅIFK, som liksom de övriga bottengängen förlorade.

Säsongens första drabbning mellan kamraterna slutade i en femmålsseger för HIFK hemma i Helsingfors. HIFK klarade av att ta en ännu klarare seger på bortaplan.

ÅIFK hade svårigheter med att träffa rätt och istället rev HIFK ifrån inför pausvilan. Shevchenko satte in den första halvlekens sista fullträff och förde HIFK upp i en 21–11-ledning.

"Vi höll disciplinen"

Kanariefåglarnas kapten och främste målspruta Andreas Nyström ledde sedan något som liknade en skaplig upphämtning.

Nio mål av kaptenen bara i den andra halvleken räckte inte ändå för ÅIFK, som förlorade matchen med 27-35. Nyström noterades totalt för tolv mål i matchen.

– Vi höll disciplinen i den första halvleken. I den andra fick vi problem i anfallet och ÅIFK kom åt att kontra, säger HIFK-tränaren Kenneth Bäcklund i ett pressmeddelande.

Dicken upp som tvåa

Också de två lagen nedanför ÅIFK i tabellen förlorade. Jumbon Pargas IF föll med 21-37 borta mot Dicken som passerade BK-46 upp på andra plats i tabellen.

Nästjumbon Dynamo hängde inte med Grankulla IFK som framför hemmapubliken tog segern med siffrorna 30-20 efter bland annat åtta mål av Sten Toomla.

– Lite styvt spel av oss efter en lång paus, men vi kämpade bra och fick poängen vi var ute efter, kommenterar IFK:s Atte Pakarinen segern.

Resultat, FM-ligan i handboll:

ÅIFK – HIFK 27-35 (11-21)
Bästa målskyttar, ÅIFK: Andreas Nyström 12, Christoffer Sjöblom 3, Eemeli Maijala 3.
Bästa målskyttar, HIFK: Srdjan Maletic 8, Roman Protcenko 7, Sergey Shevchenko 7.

GrIFK – Dynamo Riihimäki 30-20 (17-10)
Bästa målskyttar, GrIFK: Sten Toomla 8, Benjamin Nyman 4, Jonathan Berg 3, Erik Åkermarck 3.
Bästa målskyttar, Dynamo: Vili Mattila 5, Olli-Pekka Kuparinen 5, Elias Alander 3, Henri Nieminen 3.

Dicken – PIF 37-21 (16-10)
Bästa målskyttar, Dicken: Johan Gripenberg 7, Joacim Broman 5, Anton Rémy 4, Filip Söderlund 4, Valdar Noodla 4, Max Granlund 4.
Bästa målskyttar, PIF: Mathias Gestranius 5, Fredrik Lunden 5, Sebastian Fagerlund 3, Elias Heliander 3.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport