Hoppa till huvudinnehåll

TS: Varg fälldes i Virmo

Varg på vintern.
Arkivbild. Varg på vintern. Bild: YLE rovdjur

På lördag förmiddag fällde ett jaktlag en varg i Virmo. Det rapporterar Turun Sanomat.

Jaktlaget, som bestod av 50 personer, hittade vargen på basen av spår. Vargens päls var tovig och uppvisade också tecken på skabb.

Den lilla varghanen har flera gånger observerats i området, och på basen av spårningen hade vargen besökt flera av gårdarna i området under föregående natt.

Vargen kommer att skickas till Livsmedelsverket Evira för undersökningar.

Vargjakt pågår också just nu i Letala. I slutet av förra veckan beviljade Finlands viltcentral ett undantagslov för att fälla två vargar i Egentliga Finland.

Kommentarer
 • AHL:s grundserie är färdigspelad – så här gick det för finländarna

  Vissa knackar på NHL-dörren, andra är fastklistrade i AHL.

  I NHL:s farmarliga spelade 31 finländska hockeyspelare under den gångna säsongen. Några mer, andra mindre. Vissa knackar på NHL-dörren, medan många är fastklistrade i den ökända bussligan. Här sammanfattas 20 finländarens säsonger och framtidsutsikter i Nordamerika.

 • Norska thrillern Monster – rått, vackert och människor kvävda av hemligheter

  Dramaserie med naturen i huvudrollen.

  Thrillerserien Monster utspelar sig i en fiktiv by i den nordligaste delen av Norge. Här är naturen lika sträng och rå som den är vacker. När en ung flicka försvinner och hennes pojkvän mördas ställs allt på sin spets i det lilla samhället som redan från tidigare bär på ett mörkt förflutet.

 • Kvinnliga e-sportare: Döds-och våldtäktshot vardag i spelvärlden

  Få flickor intresserade av e-sport på Prakticum.

  Vid Yrkesinstitutet Prakticum i Helsingfors kan man studera e-sport som en fritt valbar kurshelhet. I dag är det sammanlagt 51 stycken som e-sportar på Prakticum, varav endast en är kvinna. I tisdags fick skolan besök av den svenska organisationen Female Legends, som föreläste om att göra spelvärlden mera jämlik.

Läs också

Åboland

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Åboland