Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Damstafett med två favoriter

Tyskland ställer upp med bästa möjliga lag i dagens stafett. Vanessa Hinz, Maren Hammerschmidt, Franziska Hildebrand och Laura Dahlmeier. Segraren i masstart Nadine Horchler platsar inte laget. I distansloppet i torsdags var alla fyra bland de tio främsta. Men Tyskland kommer att få tufft motstånd av formstarka fransyskor.

Anais Chevalier, Justine Braisaz, Anais Bescond och Marie Dorin-Habert är ett gäng som i skidfart inte förlorar åt tyskarna. Om fransyskorna lyckas på vallen så är de tyska damerna i gungning. Allt är upplagt för en duell mellan de här två nationerna.

Finland ställer upp med en omvänd startordning än normalt. Laura Toivanen, Sanna Markkanen, Mari Laukkanen och Kaisa Mäkäräinen på den sista etappen. Mäkäräinen och Laukkanen tar inga risker nu mera inför VM.

Damstafett kl 15.40 TV2

Läs också

Nyligen publicerat - Sport