Hoppa till huvudinnehåll

Bromarvbo är årets vikarie i Sverige

Sofia Selenius poserar med sina diplom.
Sofia Selenius vid prisutdelningen. Sofia Selenius poserar med sina diplom. Bild: Ted Hammarlund skolor (läroinrättningar),vikarier,Bromarv,pris (belöning),Västnyland,Raseborg,Stockholm,sofia selenius

Det är ett bemanningsföretag, Pedagogpoolen, som har utsett Bromarvbon Sofia Selenius till årets vikarie i Sverige. Sofia Selenius jobbar som vikarie vid Johanneshov skola i Stockholm.

Årets Vikarie är en utmärkelse där företaget Pedagogpoolen uppmärksammar lärarvikarier som har gjort en stor och betydelsefull insats i förskolor och skolor på olika håll i Sverige.

Pristagaren Sofia Selenius är väldigt stolt över sina rötter i Bromarv. Hon säger på Facebookgruppen Bromarf/Bromarv att hon aldrig kommer att tro på skolor med många elever och stora klasser.

- Jag är säker på att uppväxten i Bromarf och åren i Bromarf skola ligger bakom denna utmärkelse. Vi Bromarfbor har mycket att vara tacksamma för. Den gemenskap och sammanhållning som fanns och finns i dag i Bromarf skola hittar vi nog inte på många orter längre, säger hon.

Stort engagemang och en förebild

I juryns motivering för årets vinnare sägs bland annat att Sofia Selenius med sitt stora engagemang för skola är en sann förebild för barn och unga. Det sägs också att hon väcker intresse, inspirerar och skapar aktivitet både i och utanför klassrummet.

Motiveringarna i sin helhet finns på Pedagogpoolens webbplats.

Det är förskolor och skolor som har nominerat vikarier som har uppfyllt kriterierna för priset. Totalt 40 av de 1 200 vikarier, som under 2016 arbetat på skolor och förskolor genom Pedagogpoolen nominerades till priset.

Priset utdelades 19.1 för nionde gången.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland