Hoppa till huvudinnehåll

När livet tar en annan riktning

Ibland ändrar sig livet och tar en annan riktning. I den tredje säsongen av När livet vänder fortsätter Anja Kontor att träffa människor som berättar om var trösten kan finnas när det oväntade händer.

I säsongens första avsnitt träffar vi Viljar Hanssen som befann sig på Utøya den ödesdigra dagen 22 juli 2011. Han var då 17 år och såg vänner omkring sig dö. När panik bryter ut börjar han tillsammans med sin 13-åriga lillebror att springa bort från det ställe där skotten hörs. Man försöker gömma sig men ön är för liten.

När skotten kommer närmare försöker de fly ut i vattnet. Lillebror är som paralyserad och Viljar själv träffas av fem kulor när han försöker skydda honom. Han blir liggande i vattenbrynet i två timmar, kan inte röra sig och försöker bara överleva.

Anja Kontor reser till Norge för att ta reda på hur livet blev efter Utøya. Om händelserna på ön, om hur det påverkat honom som människa och hur det var att möta Anders Behring Breivik i rätten.

I seriens kommande program möter Anja Kontor bland andra Martha Ehlin som fick fem nya organ för att bli frisk från cancern och nu satsar hårt på idrotten, Anneli som väntade sitt första barn när hennes man plötsligt begick självmord samt Ann-Sofie, själv tidigare alkoholist och numera drogterapeut som förlorade son, svärdotter och två barnbarn när en rattfull lastbilschaufför körde mot trafiken på motorvägen.


Orginaltitel: När livet vänder (säsong 3/Sverige)
8 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: SVT / Nordvision

 • Kryddmarknad i Pakistan

  Tullen beslagtog 950 kg förbjudna kryddor

  Chili, gurkmeja och curry fick inte alltid rena papper.

  Tullen i Finland har beslagtagit nästan ett ton kryddor som har visat sig innehålla sådant som de inte borde innehålla.

 • Balkar skärs till för en bro i Kuopio

  Företagen i Österbotten investerar

  Pedersöre toppar listan på ivesteringsstöd.

  Över 4 miljoner euro beviljade den österbottniska NTM- centralen i stöd till landsbygdsföretag 2016. Pedersöre toppar listan och for iväg med över en fjärdedel av stödpengarna.

 • Stefan Wallin.

  Wallin om sannfinländsk kulturminister: En fennomansk agenda?

  Sannfinländarna har inget kulturpolitiskt program.

  Efter regeringens halvtidsgranskning blev det klart att Sannfinländarna får posten som kultur-, idrotts- och Europaminister. Tidigare kulturministern Stefan Wallin tror inte att Sannfinländarna plötsligt kan köra in någon stark fennomansk agenda, men partiets monokulturella linje kan komma att synas i regeringens kulturpolitik. Något egentligt kulturpolitiskt program har Sannfinländarna ändå inte.

Läs också