Hoppa till huvudinnehåll

När livet tar en annan riktning

Anja Kontor leder tredje säsongen av När livet vänder
Anja Kontor träffar människor med fängslande öden i tredje säsongen av När livet vänder. Anja Kontor leder tredje säsongen av När livet vänder Bild: SVT Yle Fem,Anja Kontor,säsong 3

Ibland ändrar sig livet och tar en annan riktning. I den tredje säsongen av När livet vänder fortsätter Anja Kontor att träffa människor som berättar om var trösten kan finnas när det oväntade händer.

I säsongens första avsnitt träffar vi Viljar Hanssen som befann sig på Utøya den ödesdigra dagen 22 juli 2011. Han var då 17 år och såg vänner omkring sig dö. När panik bryter ut börjar han tillsammans med sin 13-åriga lillebror att springa bort från det ställe där skotten hörs. Man försöker gömma sig men ön är för liten.

När skotten kommer närmare försöker de fly ut i vattnet. Lillebror är som paralyserad och Viljar själv träffas av fem kulor när han försöker skydda honom. Han blir liggande i vattenbrynet i två timmar, kan inte röra sig och försöker bara överleva.

Anja Kontor reser till Norge för att ta reda på hur livet blev efter Utøya. Om händelserna på ön, om hur det påverkat honom som människa och hur det var att möta Anders Behring Breivik i rätten.

I seriens kommande program möter Anja Kontor bland andra Martha Ehlin som fick fem nya organ för att bli frisk från cancern och nu satsar hårt på idrotten, Anneli som väntade sitt första barn när hennes man plötsligt begick självmord samt Ann-Sofie, själv tidigare alkoholist och numera drogterapeut som förlorade son, svärdotter och två barnbarn när en rattfull lastbilschaufför körde mot trafiken på motorvägen.


Orginaltitel: När livet vänder (säsong 3/Sverige)
8 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: SVT / Nordvision

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem