Hoppa till huvudinnehåll

Arsenals supervärvning i blåsväder – uttryckte sig rasistiskt på flygplatsen

Arsenals Granit Xhaka fick ett rött kort av domaren i matchen mot Burnley.
Granit Xhaka fick säsongens andra röda kort mot Burnley. Arsenals Granit Xhaka fick ett rött kort av domaren i matchen mot Burnley. Bild: All Over Press fotboll,Premier League,Granit Xhaka,Arsenal

Londonklubbens schweiziska stjärnspelare Granit Xhaka misstänks för att ha verbalt attackerat en anställd på flygplatsen Heatrow, skriver tidningen The Telegraph.

Granit Xhakas senaste dagar har varit fyllda av motgångar. På söndagen fick han ett direkt rött kort i hemmamatchen mot Burnley som Arsenal ändå lyckades vinna med 2–1.

På måndagen följde han sin tyska kompis till Heathrows flygplats. Vännerna anlände dock för sent till incheckningen och kompisen som spelar fotboll i de lägre divisionerna i Tyskland förnekades inträde till följande terminal.

Det blev för mycket för den 24-åriga Arsenal-mittfältaren som gjorde sig skyldig till ett rasistisk påhopp. Han skällde ut en person från säkerhetspersonalen med mycket fult språk, skriver The Telegraph.

Enligt ett vittne blev stämningen hätsk och polisen anlände till platsen. Xhaka behövde inte gripas utan att han följde frivilligt med till polisstationen för förhör.

Arsenalspelaren nekar till anklagelserna och påstår att han inte pratat med någon över huvud taget.

Granit Xhaka kom inför säsongen till Arsenal från Mönchengladbach för en transfersumma på ungefär 35 miljoner euro.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport