Hoppa till huvudinnehåll

En av tre arbetslösa österbottningar över 50 år

Arbetslös letar på webben efter lediga jobb
Arkivbild. Arbetslös letar på webben efter lediga jobb Bild: Yle/Malin Valtonen närings och arbetsbyrån

I slutet av december fanns totalt 11 777 arbetslösa arbetssökande vid Österbottens arbets- och näringsbyrå. En oroväckande trend är att över en tredjedel av dem är över 50 år.

Från föregående månad ökade antalet arbetslösa arbetssökande med 1 340 personer.

Andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften inom Österbottens NTM-­centrals område är 10 procent, vilket är den lägsta i landet. Motsvarande siffra i hela landet 13,6 procent.

Bland de oroväckande trender som arbets- och näringsbyrån noterar för Österbottens del just nu är att långtidsarbetslösheten fortsättningsvis ökar och att strax över en tredjedel av de arbetslösa är över 50 år.

  • Airbnb tar bort lägenheter på Västbanken: "Fördömd kapitulation"

    Gäller alla över 200 bostäder i det ockuperade området.

    Övernattningstjänstens besked gäller alla över 200 bostäder i det ockuperade området. Det amerikanska företaget säger att de inte vill bidra till vad de anser är kärnan till konflikten mellan Israel och Palestina.

  • Ivanka Trump skickade hundratals jobbmejl från privat konto

    "Lås in henne" ropas det om Clinton på grund av mejlskandal.

    President Donald Trumps dotter och rådgivare Ivanka Trump skickade i fjol hundratals mejl från ett privat konto till medarbetare i Vita huset, regeringstjänstemän och till sina medhjälpare. Det rapporterar Washington Post, som samtidigt jämför Ivanka Trumps mejlanvändning med mejlskandalen kring Hillary Clinton.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten