Hoppa till huvudinnehåll

Määttä missar VM – tidigare lagkompisen ersätter

hifk - botnia 18.1.2015
Före flytten till Sverige vann Tommi Määttä FM-guld med Botnia. hifk - botnia 18.1.2015 Bild: Yle/Janne Karinkanta botnia 69

Finland måste klara sig utan Tommi Määttä i bandy-VM som börjar på söndag. Määttä missar VM på grund av ett benbrott i armen.

Det blir ingen VM-debut för Sverigeproffset Tommi Määttä. Finländaren som spelar sin första säsong i Elitserien bröt armen på söndagen då han Edsbyn mötte Vetlanda.

Landslagledningen med chefstränaren Antti Parviainen har valt att ersätta Määttä med Jimi Heinonen. Förra säsongen vann både Määttä och Heinonen FM-guld med Botnia.

För tillfället ligger Heinonens Botnia fyra i bandyligan där han stått för saldot 20+12. Med 32 poäng ligger Heinonen på en andra plats i poängligan, bara en poäng efter Akilles Sami Laakkonen.

VM börjar på söndag i Sverige där matcherna spelas i Sandviken. B-VM avgörs i Trollhättan. Finland inleder turneringen med att möta värdnationen Sverige på söndag. På tisdag ställs Finland mot Ryssland och på onsdag står Kazakstan för motståndet.