Hoppa till huvudinnehåll

Skidfest i Lahtis – här är sändningtiderna för hemma-VM!

Matti Heikkinen i elden i Lahtis i världscupen 2016.
Matti Heikkinen och de övriga finländarna kommer att jaga medaljer i Lahtis. Matti Heikkinen i elden i Lahtis i världscupen 2016. Bild: EPA/PEKKA SIPOLA Matti Heikkinen,Lahtis

När går damernas 30 kilometer? Och vilken tid är det som femmilen avgörs under den sista tävlingsdagen?

Det är redan sjunde gången i historien som Lahtis står värd för mästerskapet. Efter VM-tävlingarna 1926, 1938, 1958, 1978,1989 och 2001.

Mästerskapet invigs den 22 februari och följande dag sparkar tävlingarna igång med damernas kval i den lilla backen. Skidfesten drar andan under måndagen den 28 februari, men i övrigt tävlas det för fullt i både backar och skidspår under tio fullspäckade tävlingsdagar (se programmet nedan).

Glenn Lindholm och Leif Lampenius på Yles skid-VM-hotell i Borlänge.
Glenn Lindholm och Leif Lampenius hörs i etern dagligen från Lahtis. Glenn Lindholm och Leif Lampenius på Yles skid-VM-hotell i Borlänge. Bild: Mikael Oivo, Yle llindholm

I sändningarna från skid-VM i Lahtis figurerar redaktionens bekanta skidnamn i referatväg. Mikael Oivo dejourerar i backgropen medan Leif Lampenius och Glenn Lindholm bevakar tävlingarna i skidspåren. Dessutom finns Janne Isaksson på plats i kulisserna och bevakar mästerskapet för Yle Sportens del.

Du kan också följa med mästerskapet på det sätt som passar dig via någon av redaktionens kanaler på sociala medier: Instagram, Twitter eller Facebook.

Sändningstider, VM på skidor, Lahtis

(alla sändningar i Yle TV2 och på Yle Arenan)

lördag 4 mars, damer 30 km fri skidteknik, masstart, 14.25 – 16.30
lördag 4 mars, backhoppning, lagbacke, herrar, HS130, 17.10 – 19.30

söndag 5 mars, herrar 50 km, fri skidteknik, masstart, 14.25 – 17.30

Skip Instagram post

Läs också

Nyligen publicerat - Sport