Hoppa till huvudinnehåll

Tallinks passagerarfärja Megastar lämnade Åbovarvet

Passagerarfärjan Megastar.
Megastar. Passagerarfärjan Megastar. Bild: Tallink Silja Tallink Silja,åbovarvet

Passagerarfärjan Megastar levererades på tisdagen åt Tallink. Fartyget är 212 meter långt och drivs med LNG-gas, men kan också gå på skeppsdiesel.

Megastar kommer att börja trafikera rutten Helsingfors - Tallinn 29.1. Enligt Tallink är Megastar ett både miljö- och passagerarvänligt fartyg. Det förklaras dels av den naturvänliga LNG-gasen och dels av att skrovet är utformat på ett sätt som ska göra färjan särskilt energisnål.

- Fartyget erbjuder en hög passagerarkomfort med mindre vibrationer än vanligt. Megastar är ett fint bevis på Meyer Turkus kvalitet och den finländska skeppsbyggarkonsten, anser Tallink-koncernens vd Janek Stalmeister.

Färjan rymmer upp till 2800 passagerare och går i en hastighet på 27 knop.

Läs också