Hoppa till huvudinnehåll

Nagu gästhamn får ny bastu

Servicebyggnaderna i Nagu hamn då de renoverades 2011.
Hamnbyggnaderna som för några år sedan renoverade ska kompletteras med en gruppbastu. Servicebyggnaderna i Nagu hamn då de renoverades 2011. Bild: YLE/ Nora Engström nagu gästhamn

Nagu gästhamn kommer att genomgå en större ombyggnad under de närmaste åren. Bland annat finns det planer för att bygga fler bryggor och bland annat utöka mängden båtplatser för större båtar i hamnen.

Det är frågan om ett större projekt som kommer att ta flera år att förverkliga, men de första förbättringarna kommer att synas redan i sommar. Byggnämnden i Pargas beviljade på onsdag kväll ett bygglov för en grupp- eller familjebastu. Bastun kommer också att vara lättillgänglig för t.ex. rullstolsburna.

- Bygget kan inledas så fort bygglovet vunnit laga kraft, berättar Stefan Järnström (Saml.) som är ordförande i byggnämnden.

Nämnden gav också ett utlåtande om gästhamnsprojektet som miljömyndigheterna i Pargas blivit ombedda att ge Regionförvaltningsverket. Det är vattenlagen som kräver att man ger ett utålande av den här typen för att kunna inleda ett sådant projekt.

- Det här kan ses som ett första steg i att komma igång med projektet, säger Järnström.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland