Hoppa till huvudinnehåll

Ultra Bra återuppstår

Ultra Bra uppträder under en stödkonsert för presidentkandidat Pekka Haavisto i januari 2012.
Ultra Bra uppträder under en stödkonsert för presidentkandidat Pekka Haavisto i januari 2012. Ultra Bra uppträder under en stödkonsert för presidentkandidat Pekka Haavisto i januari 2012. Bild: Lehtikuva Ultra Bra,musik,ensembler,musiker,musikband

Musikgruppen Ultra Bra återuppstår.

Musikbandet, som hörde till de mest betydelsefulla under 1990-talet, har meddelat att bandet i sommar kommer att göra en festivalrunda. Gruppen meddelade i dag att den uppträder på festivalerna Provinssi, Ruisrock och Ilosaarirock

Det är fråga om Ultra Bras första framträdande på 16 år om man inte beaktar en stödkonsert där gruppen uppträdde i samband med presidentkandidat Pekka Haavistos kampanj 2012.

Ultra Bra upphörde med sin verksamhet 2001 och medlemmarna i bandet har flera gånger försäkrat att bandet inte planerar någon comeback.

Pianisten Kerkko Koskinen konstaterar att tajmningen nu äntligen är rätt.

Vi har så många medlemmar i bandet att det alltid är någon som håller på med ett skivprojekt eller något liknande. I år har tidtabellerna för en gångs skull gått ihop, och då fattade vi snabbt ett beslut om spelningarna, meddelar Koskinen.

En del av Ultra Bras medlemmar grundade 2002 musikbandet Scandinavian Music Group. Den gruppen är fortsättningsvis aktiv och kommer inte att upphöra med sin verksamhet.