Hoppa till huvudinnehåll

"Han kastade hunden så att lårbenet bröts"

En Dobermann Pinscher
Hunden for så illa att tilliten till bägge ägarna försvann och hunden flyttade till ett annat hem. En Dobermann Pinscher Bild: Wikimedia Commons/John Adams dobermann

Vi hade skaffat en renrasig dobermann, men den for väldigt illa på grund av mitt ex.

Vi bad er berätta om era egna erfarenheter av situationer där en partner eller annan familjemedlem hotat att skada ett husdjur i en familjevåldssituation. Det här är en av berättelserna.

Uppfödaren sade att man behövde ha ordentlig pli på hunden för att den skulle bli en bra individ, men jag tvivlar på att det var därför min före detta sambo betedde sig som han gjorde.

Han behandlade både mig och hunden illa och var allmänt aggressiv. Jag försökte verkligen få honom att sluta ge sig på hunden, men det kan hända att det gjorde det hela ännu värre.

Hunden slängdes över bordet, trycktes upp mot väggen i strypgrepp och slogs på nosen.

Vi hade också en katt och den behandlades så illa att den självmant sökte sig bort och flyttade till ett annat hushåll, där det fanns en hund och en katt från tidigare.

Vår hund kastades ut så hårt att lårbenet bröts av. Inför veterinären skyllde vi på att den hade lekt så våldsamt att den skadat sig...

Jag är glad över att han i dag inte verkar ha några djur kvar. Inte heller jag har kvar något djur.

Jag upplevde att tilliten var förstörd mellan djuren och oss, så de fick en ny start i en ny familj. Och jag fick också en ny start, som tur.

Har du varit med om att partnern hotat skada husdjuret?

Läs fler berättelser här:
"Han hotade skjuta kaninerna om jag inte kom hem"
"Min partner straffar hunden för att såra mig"
"Hämnades genom att anmäla mig till djurskyddet"
"Min pappa hotade döda husdjuren"
"Våld mot husdjur är mycket traumatiskt för barnen"

Läs också

Nyligen publicerat - Samhälle