Hoppa till huvudinnehåll

Hangö valde privat företag för servicehuset Nova

En gungstol i en korridor.
Det ska finnas minnst 20 platser i serviceboendet. En gungstol i en korridor. Bild: Yle/Malin Valtonen villa anemone,Servicehus,servicehus,åldringar,äldreomsorg,Karis,Raseborg,gungstolar

Grundtrygghetsnämnden i Hangö har valt företaget Esperi Care till serviceproducent för det effektiverade serviceboendet Nova för äldre i fastigheten Torsken. Nio serviceproducenter hade lämnat in offerter.

Verksamheten produceras nu av stiftelsen Hangö servicebostäder. Stiftelsen hade också lämnat in ett anbud om att fortsätta verksamheten, men förlorade alltså konkurrensutsättningen.

Esperi Care tar över verksamheten den första april i år. Avtalet gäller till slutet av år 2019. Efter det har företaget 1 + 1 års option för att fortsätta verksamheten.

Förutom ett effektiverat serviceboende med plats för minst 20 för äldre finns det också ett effektiverat serviceboende för specialgrupper med minst två platser och ett serviceboende för specialgrupper med minst två platser i servicehuset.

Klienterna kan bo kvar i Torsken

Klienterna kommer att kunna bo kvar i servicehuset Nova. Staden konkurrensutsatte endast serviceproducenten. Hangö stad har ett avtal med stiftelsen Hangö servicebostäder om att hyra fastigheten Torsken där servicehuset Nova finns. Avtalet gäller till slutet av år 2025.

De nio serviceproducenterna som gav anbud är företagen Attendo, Coronaria Hoiva, Esperi Care, Med Group, Mediviva Care, Mehiläinen Hoivapalvelut, Mikeva och Tunne Hoiva samt stiftelsen Hangö servicebostäder.

Läs mera:

Äldre i Hangö ska inte behöva byta serviceboende

Hangö stad vill säkerställa att de äldre vid det effektiverade serviceboendet inte behöver flytta även om serviceproducenterna ändrar.