Hoppa till huvudinnehåll

Lägre klimatprofil för Katternötidningen

Katternö kundtidningen
Ett gammalt nummer av Katternös kundtidning. Katternö kundtidningen Bild: Yle/ Kjell Vikman Österbotten,Jakobstad,Katternö oy,Kundtidning

Katternö-koncernens kundtidning med samma namn har haft en hög svansföring när det gäller klimatfrågor och orsaker till klimatförändringen. Tidningen byter snart ansvarig utgivare när förre vd:n Stefan Storholm lämnar över uppdraget till Roger Holm.

Stefan Storholm är ansvarig utgivare för ännu ett nummer av kundtidningen som kommer i början på februari, Roger Holm tar över uppdraget efter det.. Kundtidningen för elabonnenterna har en upplaga på 30 000 exemplar.

Lägre klimatprofil förespråkas för tidningen

Katternö bolagens kundtidning har haft en hög och speciell profil när det gäller klimatfrågor och orsaker till klimatförändringen. Stefan Storholm skriver till exempel i en ledare 2013 att ingen klimatuppvärmning skett de senaste femton åren enligt icke närmare specifierade officiella mätningar.

Koldioxidutsläppen är inte heller en så stor bov i sammanhanget som de utmålats, enligt Stefan Storholm.

Tidningens klimatskeptiska profil har också uppmärksammats nationellt i Suomen Kuvalehti i början på december i fjol.

Peter Boström: Lägre profil

Katternö-koncernens styrelseordförande Peter Boström förespråkar nu en lägre profil i klimatfrågan när tidningen får en ny ansvarig utgivare efter februarinumret.

stefan storholm och peter boström
Stefan Storholm och Peter Boström. stefan storholm och peter boström Bild: Yle/Mikaela Löv-Aldén peter boström

- Nog måste vi alla erkänna att klimatet ändras, säger Peter Boström.

- Det har varit många artiklar nu om klimatförändring och man ska komma ihåg att Katternötidningen är en kundtidning och med det menar jag att det kanske inte ska bli så många artiklar om klimatförändring den närmaste framtiden.

- Tidningen skall i huvudsak vara en kundtidning som ska beskriva bolaget eller koncernen och de aktiviteter som vi håller på med.

Katternö koncernens nye vd, Roger Holm, vill inte kommentera en eventuell kursändring för Katternö tidningen förrän han officiellt får ansvaret för kundtidningen.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten