Hoppa till huvudinnehåll

Sommarjobbet ska sökas nu

Therese Skaag intervjuar en eventuell sommarjobbare under evenemanget Starta Säsongen i Pargas stadshus.
Therese Skaag intervjuar en eventuell sommarjobbare under evenemanget Starta Säsongen i Pargas stadshus. Therese Skaag intervjuar en eventuell sommarjobbare under evenemanget Starta Säsongen i Pargas stadshus. Bild: Yle/Linus Hoffman sommarjobb,therese skaag

Det blev nytt rekord i år igen. Sammanlagt 248 unga och också äldre kom till evenemanget Starta Säsongen i Pargas stadshus för att söka sommarjobb.

Pargas stad och Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå arrangerade nu för sjätte gången träffen, där både staden och ett tiotal lokala företagare sökte intresserade arbetare.

Företagarna satt vid varsitt bord, dit jobbsökarna i tur och ordning fick komma och fråga om jobbet, och lämna sina ansökningar.

Det blev rusning till företagarnas bord då dörrarna öppnades för dem som sökte sommarjobb.
Det blev rusning till företagarnas bord då dörrarna öppnades för dem som sökte sommarjobb. Det blev rusning till företagarnas bord då dörrarna öppnades för dem som sökte sommarjobb. Bild: Yle/Linus Hoffman sommarjobb,arbetssökande,arbetssökning,sommarjobbare

En del jobb lottas, andra är det hård kamp om. Det visste Mi Adolfsson och Julia Laaksonen, som hade med sig färdigskrivna cv:n.

- Vi är väl förberedda, men det gäller att vara ute i god tid. Annars tar någon annan jobben, sade Adolfsson.

- Jag skriver studenten i vår, och senast då måste jag veta var jag har ett sommarjobb, tyckte Laaksonen.

Michelle Ekholm, Jenny Björklund och Malin Zetter hjälptes åt att fylla i alla blanketter rätt.
Michelle Ekholm, Jenny Björklund och Malin Zetter hjälptes åt att fylla i alla blanketter rätt. Michelle Ekholm, Jenny Björklund och Malin Zetter hjälptes åt att fylla i alla blanketter rätt. Bild: Yle/Linus Hoffman malin zetter

Matias Silverström hörde till de ungdomar som genast fick veta att han hade fått jobb, på folkhögskolan i Houtskär. Han var glad över jobbet, och över pengarna som behövs för hyra och mat.

Mikael Woll hörde med sina 47 år till de äldre sommarjobbssökarna. Han hoppades på ett säkert jobb för sommaren, eftersom han nu är permitterad.

- Det talas om bättre ekonomiska tider, och visst känns så också, tyckte Woll.

Företagarna var överens om att det här var ett bra evenemang, då man på tumanhand fick prata med arbetssökandena och märka vem som på riktigt är intresserad av jobbet, och vem som är öppen och klarar av kundbetjäning.

Mia Lagström och Alexander Lindholm fick många förfrågningar om sommarjobb och ansökningar.
Mia Lagström och Alexander Lindholm fick många förfrågningar om sommarjobb och ansökningar Mia Lagström och Alexander Lindholm fick många förfrågningar om sommarjobb och ansökningar. Bild: Yle/Linus Hoffman mia lagström

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland