Hoppa till huvudinnehåll

Hemohespodden: Bara vildmark mellan Esbo och Ekenäs

Tallskog
Riksväg 25? Tallskog Bild: Yle/ Bettina Aspfors granskog

Fula ord på läktaren i Sjundeåhallen både upprör och lockar till skratt i veckans avsnitt av Hemohespodden. Veckans Slowcity podcast handlar om Tvärminne zoologiska station som är över 100 år gammal men mår bra ändå.

Hur upplever internationella forskare Tvärminne som finns mitt i ingenstans, åtminstone om man frågar folk från tätorten? Direktören för Tvärminne Zoologiska forskningsstation Marko Reinikainen är gäst hos Larson Österberg i Slowcity podcast.

Skida på teve och skrika på handbollsmatch

Den raseborgsbördiga trion Simon Karlsson, Niklas Evers och Lucas Dahlström gör Hemohespodden. Förutom handbollsanhängare snackar de den här veckan om Curre Lindströms liv förr och nu samt längdskidåkning på teve.
Här hittar du hela podden.

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Poddfredag är också ett exempel på hur vi gör det. Har du själv någon podd eller kan du tipsa om en podd med västnyländskt innehåll som vi kunde lyfta fram på det här sättet? Skriv då gärna en rad till vastnyland@yle.fi beskriv podden så tar vi kontakt.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland