Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Kulturfonden i Björneborg donerar pengar till ÅA

Åbo Akademis logotyp på i en dörr.
Åbo Akademis logotyp på i en dörr. Bild: Yle/Adrian Perera Åbo Akademi

Svenska Kulturfonden i Björneborg donerar 200 000 euro till Åbo Akademis medelinsamling. Kulturfonden vill med donationen stöda en högklassig svenskspråkig akademisk utbildning.

– För många av Björneborgs svenska samskolas studenter är Åbo Akademi en viktig länk i den utbildningskedja som ofta har sin början vid den svenskspråkiga barnträdgården i Björneborg. För skolorna i språköarna är länken speciellt viktig och Åbo Akademi har därmed en avgörande roll med akademiska studier på svenska. Geografiskt befinner sig Björneborg mellan Åbo Akademis campus i Åbo och Vasa, vilket gör det naturligt för studenterna från Björneborg att studera vid Åbo Akademi, säger stiftelsens ordförande Erik Rosenlew i ett pressmeddelande.

Åbo Akademis medelinsamlingskampanj pågår till 30.6.2017.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland