Hoppa till huvudinnehåll

Jormakkas mål blev vändningen – Jokerit vann i hemmahallen

Peter Regin kramar om Pekka Jormakka
Pekka Jormakka låg bakom Jokerits seger. Peter Regin kramar om Pekka Jormakka Bild: Toni Hekkala / All Over Press ishockey,Jokerit,Pekka Jormakka,Peter Regin,sport

Tre mål på drygt fyra minuter i den andra perioden lade grunden till Jokerits seger över Jugra Chanty-Mansijsk. Pekka Jormakka var Jokerits bästa spelare med tre mål i matchen.

Jokerit har haft det riktigt tungt i KHL under den senaste tiden. Inför lördagens match mot Jugra Chanty-Mansijsk hade laget bara vunnit en av de senaste åtta matcherna och trillat ner under slutspelssträcket.

Nu kom en efterlängtad seger men den satt hårt åt.

– Det var riktigt viktiga poäng. Det är inte många matcher kvar nu i grundserien och kampen om en plats i slutspelet hårdnar, sa Jokerits tränare Jukka Jalonen till Viasat efter matchen.

Jokerit låg under med både 0–1 och 2–1 innan man fick spelet att stämma mot Jugra Chanty-Mansijsk. Pekka Jormakkas mål i mitten av den andra perioden blev vändningen och på bara några minuter gick man från underläge till ledning med 4–2.

Jokerit ledde med 5–3 i början den tredje perioden men den ledningen var långt ifrån säker. Gästerna kom tillbaka och både reducerade och kvitterade.

Pekka Jormakka skulle ändå få sista ordet i matchen. När två minuter återstod gjorde han sitt tredje mål för dagen och Jokerit vann med 6–5.

– Det var inte speciellt fina mål men allt räknas. Jag tror det var mitt första hattrick också, sa Jormakka efter matchen.

Tack vare segern tog sig Jokerit upp på slutspelsplats igen.

Resultat:

Jokerit – Jugra Chanty-Mansijsk 6–5

Läs också