Hoppa till huvudinnehåll

Tiden börjar rinna ut för HIFK: ”Vi kan inte vara nöjda”

Helsingfors IFK:s handbollsherrar inför säsongen 2016-2017.
HIFK ligger på sjunde plats i ligan. Helsingfors IFK:s handbollsherrar inför säsongen 2016-2017. Bild: HIFK handboll / Jyri Laitinen HIFK Handboll

Inför säsongen målades Helsingfors IFK upp som en medaljkandidat i herrarnas handbollsliga. Men säsongen har inte varit lätt. Efter 15 omgångar ligger laget på sjunde plats och har sju poäng upp till Atlas som är fyra.

På lördagen förlorade HIFK med 30–38 mot Grankulla IFK och mycket talar nu för att laget kommer att spela i nedre slutserien i vår.

– Det finns många orsaker men det räcker att titta på statistiken. Vi har släppt in för mycket mål, det är fast i vårt försvars- och målvaktspel.

– Går man ut och säger att man vill ta medalj så kan man inte vara nöjda med den situation vi är i. Det gäller att hålla ihop till slutet av säsongen och allt är ännu möjligt, säger HIFK:s tränare Kenneth Bäcklund till Yle Sporten.

Saknar ni bredd i laget?

– Man vill alltid ha fler etablerade spelare i laget. Nu har vi de här spelarna och jobbar vidare, säger han.

Tre tränare den här säsongen

Kenneth Bäcklund är tillbaka i Helsingfors IFK efter en paus på ett och ett halvt år. Laget inledde säsongen med Toni Kallio som tränare och sedan tog Jaakko Horelli över. Nu är det Bäcklund som leder laget tillsammans med Horelli.

– Det är riktigt roligt att vara tillbaka. Vi har ett bra lag och det gäller bara att få till det. Vi jobbar vidare, säger Bäcklund.

Enligt Rasmus Hallbäck har den tränarrumba som varit i laget den här säsongen inte påverkat spelarna.

– Vi fortsätter jobba på det som Toni byggde upp. Varje tränare har med sig egna idéer men grunden som vi jobbat på sedan i somras är den samma, säger han.

HIFK spelar nästa match på onsdag då man möter tabelltvåan BK-46 på bortaplan.