Hoppa till huvudinnehåll

Hotell och Citymarket på västra åstranden får också stöd av Borgåbor

Illustation av hotell och Citymarket vid västra åstranden i Borgå
Så här skulle Citymarket intill Konstfabriken se ut. Den ljusblå färgen är ett förslag. Illustation av hotell och Citymarket vid västra åstranden i Borgå Bild: Borgå stad Konstfabriken,västra åstranden,illustration,planläggning,detaljplan

Nu finns det också en namninsamling för detaljplanen som ska göra det möjligt att bygga stormarknad och hotell på västra åstranden i Borgå.

Motståndet mot planerna för västra åstranden i Borgå har varit högljutt. Över 1 400 personer har skrivit på en namninsamling mot planerna.

Nu har också de som stöder projektet startat en egen namninsamling på nätet, under rubriken Borgå måste utvecklas.

Motiveringen är att bygget skulle skapa nya arbetstillfällen. Dessutom skulle turisterna få fler övernattningsmöjligheter då de nuvarande hotellen inte täcker behovet.

Vidare kan byggprojektet enligt namninsamlingen leda till större besökarmängder på Konstfabriken, vilket i sin tur skulle göra det mer lönsamt för företagen.

Enligt personen som har skapat namninsamlingen borde Borgå stad inte fastna i en förgången tid.

På måndagsförmiddagen hade endast 16 personer skrivit under namninsamlingen. De allra flesta har valt att skriva under anonymt, det vill säga så att deras namn inte publiceras på nätet.

Stadsstyrelsen behandlar detaljplaneändringen för västra åstranden på sitt möte i kväll (30.1.2017).

Stadsfullmäktige väntas fatta det slutliga beslutet under februari.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland