Hoppa till huvudinnehåll

Lännen Media: Trafikfrågorna bereds på nytt - Berner leder arbetsgruppen

Anne Berner
Anne Berner Bild: All Over Press Anne Berner

Regeringskällor uppger för Lännen Media att det blir kommunikationsminister Anne Berner (C) som ska leda den planerade parlamentariska trafikarbetsgruppen. Den ska gå vidare på den omstridda trafikreformen som minister Berner tvingades dra tillbaka för drygt en vecka sedan.

Kommunikationsminister Anne Berner (C) och statsminister Juha Sipilä (C) har varit aktiva i frågan om bett att oppositionen deltar i att utveckla trafiknätet, skriver Turun Sanomat.

I arbetsgruppen, som leds av Berner, ingår en representant för varje riksdagsparti, vilket ger oppositionen majoritet i gruppen.

Arbetsgruppen väntas arbeta i ungefär ett år. Den ska bland annat ta ställning till hur underhållet av trafiknätet ska skötas och hur digitaliseringen ska främjas i trafiken.

Enligt Lännen Media är regeringens avsikt att informera officiellt om arbetsgruppen innan riksdagen inleder sitt arbete på torsdag.

Riksdagsgrupperna håller sina första möten för året på onsdag, och tar då ställning till medverkan i arbetsgruppen.

Förra vecka drog Berner tillbaka sitt förslag om att bolagisera vägnätet efter massiv kritik.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Inrikes