Hoppa till huvudinnehåll

Nya bollhallen i Kokon blir mindre än ursprungligen planerat

Fc Futuras och Borgå Butchers fotbollshall i Kokon - skiss
Den nya fotbollshallen kommer i huvudsak att användas av FC Futura och av Borgå Butchers (arkivbild av tidigare planerad hall). Fc Futuras och Borgå Butchers fotbollshall i Kokon - skiss Bild: FC Futura & Borgå Butchers butchers,Borgå,FC Futura

Planerna på en ny bollhall i Kokon i Borgå tar nu ett steg framåt.

Borgå stad och Kokonniemen Palloiluhalli Oy håller nämligen på att ingå ett samarbetsavtal om bygget. Bildningsnämnden behandlar avtalet vid sitt möte den 1 februari.

Bolagets mål är att hallen ska stå färdig i oktober 2017.

Av ekonomiska skäl byggs inte en fullstor hall, utan en mindre hall än man ursprungligen planerade. Den nya hallen är 75 x 51 meter stor och planen är 64 x 45 meter stor.

I första skedet byggs inga omklädningsrum, men målet är att få sådana till platsen senare.

"Hallen viktig för att utveckla träningsförhållandena"

Parkeringsområdet, som betjänar hela idrottsområdet i Kokon, är nästan färdigt med undantag av asfaltering och installation av belysning som görs nästa höst.

Bollhallen kommer i huvudsak att användas av FC Futura och av Borgå Butchers, men också till exempel av Borgå Akilles. Hallen är i bruk året runt.

De uppskattade byggkostnaderna är totalt 1,5 miljoner euro. Denna summa innehåller också anskaffning och installation av konstgräs.

- Vi kommer att avstå från vinterbruket av Kvarnbackens plan och i stället ordna träningsturer i den nya bollhallen. Eftersom antalet spelare har ökat kraftigt har vår första prioritet redan i flera år varit att utveckla träningsförhållandena, säger Janne Ranta, ordförande för FC Futura Juniorer rf.